Economische Missie naar China - Shanghai, Beijing & Guangzhou

23 - 28 Oktober

Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten aanhalen met China? Ga dan mee met de economische missie van 23 tot en met 28 oktober onder leiding van staatssecretaris Martin van Rijn (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Steden: Shanghai, Beijing & Guangzhou.

De staatssecretaris wil tijdens de missie de betrekkingen tussen beide landen aanhalen en de basis verstevigen voor verdere toekomstige samenwerking en creatieve oplossingen op het gebied van ouderenzorg, vitaliteit & mobiliteit.

Handelspartner China
China kent een groeiende consumentenmarkt. De verwachting is dat China 's werelds 2e grootste consumentenmarkt wordt achter de Verenigde Staten. Het commerciële landschap is wel onderhevig aan snelle veranderingen.

Op onze landenpagina China vindt u meer informatie.

Voor wie?

  • bedrijven of organisaties die zich richten op ouderenzorg en/of revalidatiezorg en op zoek zijn naar kansen in China, en/of de ambitie hebben een samenwerking aan te gaan met Chinese publieke en private partijen;
  • onderzoeks- en kennisinstellingen, revalidatie- en ouderenzorgprofessionals inclusief opleidingsinstituten die gezamenlijk onderzoek willen verrichten of trainingen willen uitvoeren;
  • LSH-organisaties en bedrijven in gerelateerde (sub)sectoren zoals ziekenhuisbouw, medische apparatuur en hulpmiddelen, e-health en publieke gezondheidszorg.

Kansen in China
De Chinese gezondheidszorg en markt zijn onderhevig aan snelle veranderingen en sterke groei. Voor het land met de grootste populatie ter wereld is een snelle vergrijzing van de inwoners een van de grootste uitdagingen in de komende jaren. Om de problemen gerelateerd aan een vergrijzende bevolking het hoofd te kunnen bieden, kijkt China over de grens naar oplossingen gerelateerd aan 'healthy ageing', langdurige zorg, zorg op afstand/e-health, thuiszorg, revalidatiezorg en medische apparatuur en hulpmiddelen.

Programma
Tijdens deze missie kunt u uw bedrijf of instelling bekendheid geven in China. U krijgt de kans kennis te maken met potentiële Chinese partners. Denk hierbij aan:

  • individuele matchmaking, gekoppeld aan een aantal sectorale seminars;
  • netwerkactiviteiten;
  • bedrijfsbezoeken per aandachtsgebied;
  • gelegenheid om bijvoorbeeld contracten of MoU’s te ondertekenen in het bijzijn van staatssecretaris Martin van Rijn.

Bekijk het voorlopige programma van de missie.

Kosten
De kosten van deelname bedragen € 950 per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). Bij meer dan 2 deelnemers per bedrijf bedragen de meerkosten € 475 per extra deelnemer. Om deelname van vrouwelijke ondernemers te stimuleren, geldt voor deze specifieke doelgroep tot medio maart 2017 een korting van 50% op de deelnemersbijdrage.

Inclusief is de deelname aan de collectieve programmaonderdelen, individuele matchmaking, vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie. Reis-, verblijf- en eventuele tolkkosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Aanmelden
De inschrijving voor deze missie sluit op 5 september 2016. Meld u nu aan.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze economische missie neemt u contact op met:

Margriet Veenstra
T 088 042 1011
E margriet.veenstra@rvo.nl

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert deze missie in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het economisch netwerk in China.

‹ Events overview