Healthcare & MedTech Bezoek aan AdvaMed

16 - 20 October

Advamed 2016: de belangrijkste MedTech conferentie in Amerika!

 • Vind plaats in één van de grootste HealthTech clusters in de VS (zie Medical Alley hieronder).
 • Meer dan 1.000 bedrijven gericht op marktontwikkeling, kapitaalvorming & innovatieve technologieën!
 • Netwerken met internationale partijen uit China, Canada, Japan, Frankrijk, Ierland, Duitsland en het VK!
 • Innovation Showcase en Investor Fora voor start-ups!
 • Interactieve meetings, gespecialiseerde panel-sessies, fora en meer!
 • High-profile bezoekers waaronder beleidsmakers, bestuurders & media!
 • Speciaal internationaal symposium voor internationale spelers actief in de MedTech sector!

Meer informatie over Advamed 2016 vindt u hier.

Medical Alley cluster
Medical Alley is de thuisbasis van 's werelds meest geconcentreerde healthtech cluster. Hier vind je wereld leiders op het gebied van medische hulpmiddelen, biofarmacie, diagnose en e-health. Het is de geboorteplaats van de moderne medische apparatuur en een hot spot voor innovatie. Het is waar industrie zich kruist met zorgverleners, verzekeringsmaatschappijen en onderzoeksinstellingen om gezamenlijk de toegang tot zorg te verbeteren en de kosten te verlagen.

Belangrijke medische bedrijven die zijn gevestigd in Minneapolis omvatten o.a. Abbott, Medtronic en Boston Scientific. Maar ook grote zorgaanbieders zoals Mayo Clinic, St. Jude Medical en Immanuel/St. Josephs ziekenhuis hebben Minneapolis als thuisbasis. Een volledige lijst van bedrijven, leveranciers en andere zorg gerelateerde organisaties vind u op de website van Medical Alley: https://www.medicalalley.org/membership/member-list/

Op basis van de voorkeur van deelnemers en de mogelijkheden die het reisschema biedt zal uit het rijke aanbod een keuze worden gemaakt voor de collectieve bezoeken.

Wat kunt u verwachten?

 • Toegang tot de Advamed Beurs waar een Holland Meeting Point zal worden gerealiseerd.
 • Collectieve bezoeken aan belangrijke stakeholders uit het Medical Alley cluster (zie hierboven).
 • Deelname aan het conferentie programma van de Advamed met inspirerende Panel discussies en Plenaire sessies.
 • Matchmaking ter plaatse middels de MedTech Connect app waardoor u in contact komt met relevante partijen.
 • Diverse Netwerk momenten gedurende de Internationale Netwerkrecepties.
 • Speciale bijeenkomsten voor Internationale gasten, zoals een U.S. Market Access Seminar (start op zondagmiddag!).
 • Kennisdeling en mogelijke Samenwerking met de Nederlandse organisaties binnen de delegatie.
 • Aanwezigheid, Begeleiding en ondersteuning van de Task Force Health Care en het Nederlandse Postennetwerk in de Verenigde Staten.Voor wie is het bezoek interessant?

Bedrijven en kennisinstellingen actief in de Life Sciences & Health sector en met name organisaties werkzaam in de gebieden (let op, deze lijst is niet uitsluitend!):

 1. Product Development / Hightech:Creatieve, hightech of medische technologie bedrijven, toeleveranciers en kennisinstellingen die bijdrage en waarde toevoegen aan de ontwikkelings- en productieketen van medische hulpmiddelen en apparaten
 2. Medische Technologie en Hulpmiddelen:producten t.b.v. medische zorg, onderzoek en behandelingen zoals apparaten, instrumenten, hulpmiddelen, implantaten, gebruiksartikelen en toebehoren.

Kosten en Aanmelden
De kosten voor deelname is opgebouwd uit twee componenten:

 1. Een deelnemersbijdrage voor het bezoekprogramma en de beursstand van € 1.350,- voor TFHC leden en € 1.650,- voor niet-TFHC leden, en;
 2. Een toegangskaart (Full Access) voor de Advamed beurs! Speciaal voor de Nederlandse delegatie heeft de organisatie een gereduceerde prijs van $ 995,- afgesproken (een korting van ruim 20%) ongeacht de grootte van uw bedrijf en datum van uw registratie.

De bijkomende individuele kosten, zoals reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

U kunt zich tot 15 augustus aanmelden via dit aanmeldformulier. Het bezoekprogramma zal doorgang vinden bij 10 deelnemende bedrijven.

Korting middels de Missievoucher!
Voor deze missie kunt u gebruik maken van een missievoucher, die vanuit de Nederlandse overheid wordt aangeboden ter stimulering van de export. Met een missievoucher krijgt u een financiële tegemoetkoming van maximaal € 1.500 (exclusief btw) voor deze handelsmissie. Voorwaarden om in aanmerking te komen voor een missievoucher zijn:

 • Bedroeg uw export de afgelopen 12 maanden minder dan 25 procent van uw totale omzet.
 • Exporteerde u in totaal meer, maar is de Verenigde Staten voor u een nieuwe exportmarkt waarnaar u niet eerder exporteerde of waarnaar u niet meer dan 3 procent van uw totale omzet in de laatste 12 maanden?

Klik hier voor meer informatie en het aanvragen van een missievoucher.

Deelnemersbijeenkomst
Om het gezamenlijke en uw individuele succes van de missie te vergroten organiseren wij voorafgaand ter voorbereiding een deelnemersbijeenkomst. Deze deelnemersbijeenkomst zal in september plaatsvinden. U zult tijdig informatie ontvangen over de datum, tijd en locatie van het event.

Mocht u nog vragen en / of opmerkingen hebben, neem dan contact op met Jennifer Schrage van de Task Force Health Care.

‹ Events overview