Bootcamp Big Data & Social Media

Op 20 september 2016 start de 2e editie van de Bootcamp Big Data en Social Media in Cure, Care en Preventie.

Koplopers uit bedrijven als HagaZiekenhuis, UMCU, Vilans en Friesland Zorgverzekeraar gingen u al voor: zelf aan de slag met Big Data vraagstukken in Cure, Care en Preventie. Hoofddocent Erik Hekman van Hogeschool Utrecht ontwikkelde in samenwerking met het UCREATE netwerk een interessante bootcamp voor professionals.

Wat kan open data van bijvoorbeeld Facebook en Twitter voor de zorg betekenen? Heel veel, zo bleek uit diverse reacties van de deelnemers. “Ik begrijp nu wat we met big data kunnen bereiken in de zorg en ik ben door de breedte van de bootcamp een veel betere gesprekspartner aan tafel, ik zie veel nieuwe kansen”, zo vertelt eerdere deelnemer Sjon Buijs van NFU.

Abstract
“Er wordt veel over data gesproken maar voor de meeste mensen blijft het erg abstract”, aldus docent Erik Hekman. “Als je mensen op de Data Playground hun eigen Whatsapp laat analyseren zie je dat het al snel meer gaat leven. En als je daar dan een wetenschappelijk kader bij geeft worden mensen erg enthousiast”.  In de 5 tracks wordt gewerkt aan: Data Playground, Business & Ethics, Visualisation, Networks en Data Sprint.

Interesse in deelname? Bezoek de website voor meer informatie of registreer hier.

‹ Events overview