Health Valley - Publiek-private samenwerking en TKI's

Hoe kan publiek-private samenwerking in onderzoeksprojecten worden gestimuleerd? Hoe werkt de TKI-toeslag? En op welke manier kan de inzet van publieke en private middelen worden vergroot?

Op dinsdag 31 mei organiseert Health Valley in samenwerking met de topsector Life Sciences & Health een interactieve bijeenkomst over publiek-private samenwerking binnen Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s).

Voor wie is deze bijeenkomst interessant?
Experts en beleidsmakers van kennisinstellingen, overheden en bedrijven in de biotechnologie en medische technologie worden in het bijzonder uitgenodigd voor deze bijeenkomst. 

Iedere topsector heeft een onderzoeksagenda (Kennis en Innovatie Agenda), zo ook de topsector Life Sciences & Health. De TKI’s vullen deze onderzoeksagenda in. Binnen een TKI werken onderzoeksorganisaties en bedrijven samen aan een privaat-publiek gefinancierd TKI-programma. De TKI’s vragen TKI-toeslag aan voor de uitvoering van hun TKI-programma. Voor elke euro die de private sector investeert in R&D bij een onderzoeksorganisatie, ontvangt het TKI € 0,25. Het TKI financiert hiermee weer nieuw privaat-publiek onderzoek.

Onder andere Nico van Meeteren (directeur Topsector LSH) zal een inleiding verzorgen over TKI. Aansluitend vindt een ronde tafel gesprek plaats met de deelnemers aan deze bijeenkomst onder leiding van René Penning de Vries (boegbeeld ICT en Bestuursvoorzitter Health Valley). Daarbij staat het optimaliseren van de inzet van het beleidsinstrument TKI in de topsector LSH centraal. 

Er wordt een lunch aangeboden tijdens de bijeenkomst. 

Locatie
Hotel Haarhuis, Stationsplein 1, 6811 KG Arnhem

Tijd
10.00-12.30

Bekijk de website voor meer informatie of registratie.

‹ Events overview