Dag van de Industrie

Op 20 januari organiseren VNO-NCW en MKB-Nederland samen met de aangesloten industriële brancheorganisaties en bedrijven de Dag van de Industrie. Deze dag biedt de kans om kennis te maken met de veelzijdigheid van de Nederlandse industrie. Als oplosser van maatschappelijke uitdagingen en als knooppunt van vernieuwing.

Het programma van de dag is als volgt:

12.15 uur Lancering met voorzitters en vertegenwoordigers van politieke partijen
 
13:00-13:30 uur Presentatie 'Nederland maakt'
 
Presentatie van het rapport 'Nederland maakt door FME voorzitter Ineke Dezentjé Hamming aan Minister Kamp van Economische Zaken. Deze studie zet de feiten over het belang van de industrie voor Nederland op een rij. Minister Kamp zal vervolgens zijn eerste reactie op het rapport geven.
 
13:30-14:30 uur Debat over feiten, het belang en de toekomst van de industrie
 
Het rapport ‘Nederland Maakt’ is mede gebaseerd op twee onderliggende rapporten, "Dutch Manufacturing Competing in Global Value Chains" van de Rijksuniversiteit Groningen en een rapport van Economische Zaken naar het belang van de industrie.
 
Gaaitzen de Vries (RUG) en David Pappie (directeur Topsectoren Economische Zaken) zullen hun bevindingen kort toelichten. Hierna volgt een paneldiscussie met onder andere Marieke Blom (ING) en Hans de Jong (Philips) en Gijs van Dijk (FNV). Hierin zullen we stil staan bij de vraag wat de volgende stappen zouden moeten zijn in het Nederlandse industriebeleid.
 
14:30-15:00 uur Discussie met leden van de Tweede Kamer
 
Op deze Dag van de Industrie zullen verschillende Kamerleden in Nieuwspoort daten met ondernemers uit diverse industriële sectoren. Direct na deze date zal de dagvoorzitter ze vragen naar wat ze opviel in deze gesprekken met ondernemers, met ruimte voor discussie met de zaal.
 
15:00-16:00 uur Afsluitende borrel

Bezoek de website voor meer informatie.

‹ Events overview