Economische missie naar Turkije met Guido Landheer, plv. directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen

2 - 4 December

Wilt u zakendoen in Turkije? Ga dan van 2 tot en met 4 december mee met de economische missie naar Istanbul, in aanwezigheid van Guido Landheer, plaatsvervangend directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen (plv. DGBEB).

Op 3 december wordt de innovatieweek in Istanbul geopend. In 2014 was Nederland partnerland van de innovatieweek in Turkije die werd bezocht door zo’n  27.000 bezoekers en veel aandacht kreeg van de Turkse media. In 2015 is Nederland wederom partnerland van de innovatieweek. Dit biedt het Nederlands bedrijfsleven een unieke kans om innovatieve oplossingen te presenteren in het Holland Paviljoen.

Verder biedt deze missie u de gelegenheid om in contact te komen met potentiële Turkse (zaken)partners. De aanwezigheid van de plv. DGBEB en de betrokkenheid van de Nederlandse vertegenwoordiging in Turkije geeft u een uitgelezen kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te wisselen.

De organisatie van deze missie is in handen van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en het economisch netwerk in Turkije.

Turkije
Turkije is de 18e economie van de wereld en is strategisch gelegen tussen de belangrijkste markten in Europa, het Midden-oosten, Rusland en Centraal-Azië. Voor Nederland is Turkije een belangrijke nabije consumentenmarkt met een jonge, dynamische en goed opgeleide bevolking van 80 miljoen inwoners. Met een groei van 2,9% in 2014 is Turkije een van de snelst groeiende landen van Europa.

Istanbul is het economische, financiële en culturele hart van Turkije. Alle grote bedrijven hebben er een hoofdkantoor. Ook zijn er vestigingen van Nederlandse banken en verzekeringsmaatschappijen die ondernemers op weg kunnen helpen.

Op de landenpagina Turkije vindt u meer achtergrondinformatie over de Turkse markt.

Focus van de missie
De missie staat open voor bedrijven en kennisinstellingen uit onder andere topsector LSH:
Investeringen in de gezondheidszorg zullen naar verwachting blijven stijgen aangezien de overheid ernaar streeft het aantal ziekenhuisbedden per 10.000 inwoners te verhogen van 26,5 naar 32 bedden in 2023. De Turkse overheid is tevens gestart met een ambitieus gezondheidszorg PPP-programma.

Bedrijvenprogramma
De missie staat in het teken van economische diplomatie. Tijdens ontmoetingen die de officiële delegatie met de overheden in Istanbul  heeft, wordt de Nederlandse kennis en kunde op gebied van innovatie gepresenteerd. Er vindt matchmaking plaats en waar mogelijk worden bedrijfsbezoeken georganiseerd.

Bedrijven en kennisinstellingen kunnen tevens van het bezoek gebruik maken om bijvoorbeeld contracten of MoU's te ondertekenen in het bijzijn van plv. DGBEB. Deelnemers worden in de gelegenheid gesteld om hun bestaande zakelijke relaties uit te nodigen voor netwerkevenementen en handelsdiners in aanwezigheid van Turkse hoogwaardigheidsbekleders.

Deelname
De kosten van deelname bedragen € 950,- per bedrijf. Reis- en verblijfkosten en eventuele kosten in het kader van de individuele matchmaking (tolken en individueel transport) zijn voor eigen rekening. Het dienstenpakket dat u hiervoor wordt geboden omvat:

  • deelname aan de (collectieve sectorale) programmaonderdelen zoals seminars of matchmaking
  • avond netwerkevenementen
  • vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje
  • collectief lokaal vervoer
  • lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het bezoek aan Turkije
     

Voor meer informatie of registratie bezoek de RVO website.

‹ Events overview