Life Sciences & Health Missie Zuid-Afrika met minister-president Rutte en staatssecretaris Dijksma

15 t/m 19 November

Van 15 t/m 19 november 2015 organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het ministerie van Buitenlandse Zaken en het postennetwerk in Zuid-Afrika i.s.m. de Task Force Health Care (TFHC) een Healthcare missie naar Zuid-Afrika voor de Nederlandse Life Sciences & Health sector.

Kansen in Zuid-Afrika
De gezondheidszorg in Zuid-Afrika kent uiterste waarbij men enerzijds kampt met de lasten van traditionele ziekten zoals HIV/AIDS en TB en men anderzijds de lasten van welvaartsziekten zoals hart-, vaat- en chronische-ziekten ziet toenemen. Terwijl het land relatief bovengemiddeld uitgeeft aan zorg (8,5% van het BNP) is er een groot verschil tussen de kwaliteit en distributie van publieke (50% van zorguitgave en bedient meer dan 80% van de bevolking) en private (50% van zorguitgave en bedient minder dan 20% van de bevolking) zorg. Kortom, het land heeft grote behoefte aan producten en diensten die de efficiëntie, capaciteit en kwaliteit van de zorg aanzienlijk zullen verbeteren.

Sinds 2014 heeft de TFHC een goede samenwerking met Zuid-Afrika op het gebied van Life Sciences & Health. Reeds hebben er diverse activiteiten plaatsgevonden, hieronder enkele highlights:

De missie biedt zodoende een ideale gelegenheid voor startende en ervaren exporteurs uit de Life Sciences & Health sector!

Voor wie is de missie interessant?
De missie is geschikt voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de Topsector Life Sciences & Health. Deze missie met name interessant (maar niet uitsluitend) voor bedrijven en organisaties werkzaam op het gebied van:

  • Medische Technologie en Hulpmiddelen: producten t.b.v. medische zorg, onderzoek en behandelingen zoals apparaten, instrumenten, hulpmiddelen, implantaten, gebruiksartikelen en toebehoren.
  • Health Infrastructure / Rural Health: Producten en diensten m.b.t. het ontwerp en bouw van ziekenhuizen, mobiele zorg oplossingen, distributie van medische hulpmiddelen en ziekenhuis management.
  • E-Health en ICT oplossingen: Producten en diensten m.b.t. informatie- en communicatie systemen en andere oplossingen voor ziekenhuis en gezondheidszorg automatisering en digitalisering.
  • Medische Educatie en Communicatie: Kennis en diensten m.b.t. educatie, opleidingen, trainingen, consultancy en advisering ter optimalisatie van de zorg capaciteit.
  • Publieke Gezondheidszorg oplossingen: Kennis en diensten m.b.t. systemen-, distributie-, verzekeringen- en beleid- in de zorg en consultancy & advisering ter optimalisatie van de gezondheidszorg infrastructuur.

Wat biedt de missie u?
Deze missie geeft u in korte tijd veel inzicht over de situatie en mogelijkheden in Zuid-Afrika (Johannesburg en Kaapstad in het bijzonder) betreffende de gezondheidszorg en brengt u in direct contact met relevante partijen. Het bezoek omvat onder andere (de voorgenomen activiteiten zijn voor verandering vatbaar):

  1. Enkele Collectieve Bezoeken aan publieke en private healthcare stakeholders (bijv. Ministerie van Gezondheidszorg, publieke en private (universitaire) ziekenhuizen)
  2. Healthcare Seminars en Workshops in Johannesburg en Kaapstad.
  3. Netwerkrecepties in Johannesburg en Kaapstad die u de mogelijkheid biedt diverse relevante partijen te ontmoeten.
  4. Mogelijkheid tot Individuele Matchmaking waarin u verbonden wordt met
  5. Mogelijkheid tot Presentatie van een Showcase in het Nederlandse ‘House of the Future’ in Johannesburg.
  6. Mogelijkheid tot Ondertekeningen van overeenkomsten of contracten (MoU, LoI, etc.) in het bijzijn minister-president Rutte en staatssecretaris Dijksma.
  7. Kennisdeling en mogelijke Samenwerking met de Nederlandse organisaties binnen de delegatie. Door de strikte sectorbenadering komt u automatisch in contact met interessante organisaties uit uw branche.
  8. Aanwezigheid, Begeleiding en ondersteuning van de Task Force Health Care, de Nederlandse Ambassades en het Consulaat.

Aanmelden en kosten deelname:
Kosten voor deelname bedragen € 950,- (excl. BTW) per bedrijf. De bijkomende individuele kosten, zoals reis- en verblijfskosten en eventuele vertaaldiensten zijn voor eigen rekening.
Overige voorwaarden vindt u op de website van hoofdorganisator RVO.

U kunt zich tot en met 16 september 2015 aanmelden bij RVO via deze link.

Om het gezamenlijke en uw individuele succes van de missie te vergroten organiseert TFHC voorafgaand ter voorbereiding een deelnemersbijeenkomst. Na aanmelding voor de missie ontvangt u hiervoor een uitnodiging.

Vragen?
Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met RVO (Karin Schipper) of THFC (Erik Pentinga).

‹ Events overview