Jaarevent Deltaplan Dementie

Jaarevent Deltaplan Dementie 2015
Het Deltaplan Dementie is hét platform voor vernieuwing op het gebied van dementie. Dit doen wij door het stimuleren van onderzoek, praktijkinnovaties en een dementievriendelijker Nederland. Met een groeiend aantal leden en betrokkenen zetten we ons in om de gevolgen van dementie het hoofd te bieden. Bent u benieuwd naar de voortgang of wilt u aansluiten? Dan bent u van harte welkom bij de tweede editie van het Jaarevent Deltaplan Dementie, voor een middag vol kennisuitwisseling, informatie en inspiratie.

Wat staat er op het programma?
Onder leiding van journalist Aldith Hunkar gaan wij met u in gesprek over de ontwikkelingen binnen de 3 pijlers van het Deltaplan Dementie. Hoe ging het verder in het onderzoeksprogramma Memorabel? Wat is de impact op de zorgpraktijk van de dementiebrief die staatssecretaris Van Rijn onlangs aan de Tweede Kamer stuurde? Welke uitdagingen liggen er op weg naar een dementievriendelijke samenleving en welke bijzondere initiatieven zijn er al? 

‘Halen en brengen’ staat centraal in een aantrekkelijk workshopprogramma, dat wordt verzorgd door de leden van het Deltaplan Dementie. Aan de hand van actuele thema's doet u inspiratie op én bent u een bron van inspiratie voor de andere deelnemers. Het workshopaanbod treft u hieronder aan. U kunt uw keuze maken uit 13 workshops.

Het programma in het kort
12.30 uur   -   Ontvangst met koffie, thee en een broodje

13.00 uur   -   Welkom en opening, Marijke Vos, voorzitter Deltaplan Dementie  

13.15 uur   -   Plenair programma rondom de 3 pijlers van het Deltaplan Dementie

  • Stand van zaken in dementieonderzoek en de highlights uit het Memorabel programma. Iris Sommer, voorzitter programmacommissie Memorabel en Edvard Beem, bestuur Deltaplan Dementie.
  • Kwaliteit van dementiezorg, hoe kan het beter? Robbert Huijsman, bestuur Deltaplan Dementie. 
  • Naar een dementievriendelijk Nederland! Marco Blom, bestuur Deltaplan Dementie en Rob Wolvekamp, projectleider ‘Dementievrienden’.
  • Prijsuitreiking Brainwaves Challenge; 'mensen met dementie langer mobiel'.

14.30 uur   -   Workshopronde 1 

15.30 uur   -   Pauze en informatiemarkt door leden Deltaplan Dementie

16.00 uur   -   Workshopronde 2 

17.00 uur   -   Plenaire afsluiting

17.15 uur   -   Netwerkborrel en informatiemarkt

Wie gaat u ontmoeten?
We rekenen op ruim 300 gasten; leden van het Deltaplan Dementie, uitvoeringspartners, ervaringsdeskundigen, onderzoekers, coördinatoren van dementieketens, beleidsmakers, zorgverzekeraars en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Er is dus volop gelegenheid voor ontmoeting, uitwisseling en het leggen van nieuwe contacten.

Praktische informatie
Het Jaarevent vindt plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort, een bijzondere locatie op loopafstand van het station. Deelname aan deze middag is gratis. In de voorbereiding voor het Jaarevent werken we nauw samen met Alzheimer Nederland, PGGM, Vilans en ZonMw. De middag wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland, Vilans en ZonMw.

Meer informatie
Bent u geinteresseerd in dit event dan kunt u zich opgeven via de website bij ‘Blijf op de hoogte’, waarna u een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Voor vragen over het Jaarevent kunt u contact met ons opnemen via info@deltaplandementie.nl.

‹ Events overview