Date2Innovate

Date2Innovate biedt bedrijven een uitgelezen kans om met diverse patiëntenorganisaties en onderzoekers in contact te komen en in korte ‘dates’ te verkennen hoe je samen onderzoek kunt starten en producten kunt ontwikkelen vanuit patiëntenbelang. Producten voor de behandeling van een aandoening of het vergemakkelijken van het leven met een aandoening.

We presenteren goede voorbeelden van samenwerking zoals de samenwerking van De Hart & Vaatgroep met de Hartstichting. Een achterbanraadpleging van o.a. De Hart & Vaatgroep is het uitgangspunt van de onderzoeksagenda van de Hartstichting voor de komende 5 jaar.

Daten
Na de goede voorbeelden kunnen vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties zelf 'op date' met de onderzoekers en bedrijven. De patiëntenorganisaties die zich aanmelden matchen we op voorhand met voor hen interessante onderzoekers en bedrijven. Daarnaast kunnen deelnemers vrij netwerken en is er voldoende ruimte tijdens de lunch en na afloop om met elkaar in gesprek te gaan.

De VSOP lidorganisaties zijn hier te vinden: http://www.vsop.nl/nl/wie-zijn-wij/lidorganisaties

Daarnaast zijn alle PG organisaties die een subsidie ontvangen van Fonds PGO uitgenodigd: http://goo.gl/iAY2tl

Stimuleringsprijs van € 50.000 
Medeorganisator ZonMw doet bovendien ook letterlijk een duit in het zakje. Deze organisatie heeft de Stimuleringsprijs Medische Producten Nieuw en Nodig in het leven geroepen. Voor de meest kansrijke samenwerking tussen een patiëntenorganisatie en onderzoeker of bedrijf is € 50.000 beschikbaar. Doel van de prijs is om het onderzoek of de ontwikkeling van een product waar patiënten behoefte aan hebben te versnellen. Dat kan medicatie of een hulpmiddel zijn, maar bijvoorbeeld ook diagnostiek of domotica.

Meer informatie en aanmelden
Ben je ook geïnteresseerd om de wensen van de eindgebruikers te leren kennen? Grijp je kans en meld je aan voor Date2Innovate. Deelname is gratis.

Download het programma hier of meld je aan op onderzoekswijzer.org

‹ Events overview