Regieorgaan SIA Honoreert 20 Nieuwe Projecten Binnen KIEMGoCI 2020-2021

KIEM GoCI is een innovatieprogramma van Regieorgaan SIA voor 1-jarige verkennende onderzoeken met als doel de creatieve industrie (partners uit de regio en mkb) te versterken met nieuwe kennis door samenwerking en het opbouwen van innovatienetwerken met praktijkgerichte onderzoekers van Nederlandse kennisinstellingen. Zo zijn zij beter in staat om aan de slag te gaan met maatschappelijke uitdagingen zoals geformuleerd in het Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid. Dit financieringsinstrument is onderdeel van het NWO-programma Kennis- en Innovatieconvenant 2020-2023 (KIC).

Diversiteit aan kansen voor samenwerking

Gedurende de looptijd van KIEM GoCI 2020-2021 zijn er drie ophaalmomenten en tussentijdse honoreringen voor nieuwe projecten; het laatste ophaalmoment is op 30 november 2021. Naar aanleiding van het vorige ophaalmoment zijn onlangs 20 projecten gehonoreerd. Deze uiteenlopende projecten zijn een afspiegeling van de diversiteit aan kansen voor samenwerking tussen onderzoekers en de creatieve industrie.

Wat heeft het te bieden?

Ze bieden oplossingen voor vragen en uitdagingen rondom thema’s zoals gezondheid en zorg, energietransitie en duurzaamheid, veiligheid en landbouw, water en voedsel. De onderwerpen variëren van eye-tracking-technieken om bedrijfshulpverlening te verbeteren tot de inzet van motten als natuurlijke opruimers van moeilijk recyclebare stoffen, maar ook robots als interactieve verhalenvertellers, serious game voor waterbewustzijn bij klimaatadaptie of een methodiek waarmee impact meten impact creëren wordt en methoden om bezoekersbelevingen in steden te kunnen orkestreren en ontwerpen.

Meer weten?

Lees voor meer informatie over de gehonoreerde projecten het volledige nieuwsbericht van Regieorgaan SIA.

Bron: NWO

Collaboration

‹ News overview