New Friends: First International Conference on Social Robots in Therapy and Education

Op 22 en 23 oktober vindt de eerste internationale conferentie over sociale robots in therapie en educatie plaats. De conferentie wordt georganiseerd door een internationaal consortium van universiteiten en hogescholen onder leiding van Lectoraat Robotica van Windesheim Flevoland in Almere.

Meet new friends
New Friends 2015 brengt wetenschappers, studenten, ontwikkelaars en professionals uit zorg en welzijn, techniek, ICT en educatie uit de hele wereld bij elkaar. Bezoekers krijgen volop gelegenheid om te netwerken en ‘nieuwe vrienden’ te maken. Maar ook ontmoetingen met sociale robots en hun ‘kunnen’.  Het interessante, op de zorgpraktijk gestoelde programma geeft inzicht in de nieuwste kennis, biedt ruimte en aandacht voor toepassingen in zorg en educatie, productdemonstraties, posterpresentaties en workshops en faciliteert mogelijkheden tot interdisciplinaire samenwerking.

Ethiek en zorgpraktijk
Keynote sprekers zijn specialisten op het raakvlak van psychologie en robottechniek: Professor Dr. Vanessa Evers, Universiteit Twente en Professor Dr. Matthias Scheutz, Tufts University in Boston, nemen de bezoeker mee op een interessante reis door Roboticaland waarin ook de morele kant van de techniek aandacht krijgt. Daarnaast is er uiteraard aandacht voor ervaringen met het werken met robots voor specifieke doelgroepen als kinderen met autisme, mensen met dementie en kinderen in het ziekenhuis.

Laat u inspireren
Een belangrijk aspect van de conferentie is: laten zien wat we al kunnen en waar we naartoe willen.  Zo presenteren onderzoekers hun recente bevindingen, waarbij er veel aandacht is voor samenwerkingsprojecten tussen onderzoekers en professionals in zorg en educatie. Daarnaast zijn er initiatieven voor praktische workshops met suggesties en richtlijnen in de praktijk en presentaties van bedrijven.

Met het gezicht naar de toekomst
De vraag of we ‘therapeutische robots’ willen in onze maatschappij, is al lang niet meer aan de orde. Sociale robots veroveren een vaste plaats in de zorg en educatie en zijn nu al een onmisbaar therapeutisch instrument. Hoe gaan we om met deze ‘nieuwe vrienden’ als individu en als samenleving? Hoe ver staan we met de techniek en wat zijn de (therapeutische en pedagogische) trends in de ontwikkelingen van robots in de zorg en educatie? Maar ook: welke juridische, ethische of filosofische aspecten spelen een rol?
Mens en technologie raken steeds meer met elkaar verweven. Een ding is zeker: Zorgrobots hebben de toekomst. De conferentie New Friends 2015 laat zien dat die toekomst NU is.

Schrijf u nu in voor deze unieke conferentie via de website en u bent als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sociale robots.

New Friends: First International Conference on Social Robots in Therapy and Education

‹ News overview