Masterclass Certificering van medische apps: zo betrek je de eindgebruiker

-

De certificering van medische apps is eenzijdig gericht op technische en procedurele aspecten van innovatie. CEO Jacco Schutte van MS sherpa zegt daarover: “We worden bij een audit dagenlang doorgezaagd over procedures, maar het woord patiënt of gebruiker ga ik niet horen van de notified body.”

Om daar verandering in te brengen, schakelde hij UX/UI lead Machiel Oskam van Online Department in. Het resultaat: de ontwikkeling van een geheel vernieuwde app binnen drie maanden. MS sherpa heeft die samen met patiënten getest. “Zo willen we graag werken; snel, wendbaar en samen met de eindgebruiker.”

En dat valt niet mee in een omgeving waarin de regelgeving ingrijpend wijzigt. En waar je een bureaucratische obstakelkoers moet lopen voor de certificering van een medische app. Dutch Health Hub organiseert hierover in samenwerking met Zorginnovatie.nl de masterclass Certificering van medische apps: zo betrek je de eindgebruiker.

    Sprekers

    Jacco Schutte, CEO van Sherpa
    Jacco Schutte heeft ruim vijftien jaar ervaring in het verbeteren van de zorg op het snijvlak van strategie, innovatie en technologie. Als manager/directeur in verschillende ziekenhuizen heeft hij verschillende e-health implementaties gerealiseerd en veel kennis opgedaan van het zorgproces en de uitdagingen. Als ondernemer was hij een van de oprichters van het landelijk platform voor zorgcoördinatie.

    Machiel Oskam, AX/UI lead Online Department
    Machiel Oskam is specialist digitale zorginnovatie & design thinking. Hij is de oprichter van Online Department.

    Leer in gesprek met Jacco Schutte en Machiel Oskam:

    • Regelmatig te testen om gebruikersaspecten als therapietrouw en gezondheidsdoelen te verbeteren.
    • Het gebruikersperspectief in te brengen bij certificering.
    • Omgaan met de schaarste aan keuringscapaciteit van notified bodies.
    • Klippen van de veranderde wetgeving te omzeilen.
    • Vooruit te komen in de bureaucratische obstakelkoers.

    De masterclass vindt twee keer plaats op dinsdag 14 november 2023. Registreer je hieronder gratis voor de middageditie vanaf 15.00 uur tot 18.00 uur of de avondeditie van 19.00 uur tot 22.00 uur.

    Kies voor de middag    Kies voor de avond

    Let op! De masterclass is alleen bedoeld voor start ups.

    ‹ Events overview