Innovatiemissie Boston (Verenigde Staten): Emerging Technologies in Health

-

Bent u actief in de medtech sector? Wilt u kansen en ontwikkelingen van uw technologie verkennen in Boston en één van de grootste medtech beurzen ter wereld bezoeken? Ga dan mee met de innovatiemissie naar Boston van 23 tot en met 28 oktober 2022.

Boston wordt gezien als de mondiale hoofdstad voor onderzoek en innovatie op het gebied van life sciences en medische technologie. 18 van de 20 grootste biotechbedrijven ter wereld zijn in en rond de stad gevestigd, net als alle 10 grootste bedrijven in medische hulpmiddelen en producten. De medische sector in Boston is zowel omvangrijk als zeer geavanceerd. 5 van de 6 top-onderzoeksziekenhuizen in de Verenigde Staten bevinden zich in deze stad.

Tijdens deze innovatiemissie wordt er een design challenge georganiseerd waarbij de deelnemers samen met Amerikaanse partners aan de slag gaan. Dit heeft als doel samen innovatieve ideeën te ontwikkelen en internationale samenwerkingen te starten. In dezelfde periode als de innovatiemissie vindt in Boston één van de grootste beurzen in deze sector plaats, de ADVAMED MedTech Conference.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor:

  • professionals uit de medtech sector;
  • experts vanuit bedrijfsleven, onderzoeksorganisaties en (academische) ziekenhuizen met verschillende technische achtergronden die in multidisciplinaire teams samenwerkingsprojecten met organisaties in Boston willen ontwikkelen. Denk daarbij aan technische en klinische expertise op het gebied van sensoring, fotonica, kunstmatige intelligentie, bio-informatica, robotica, systeembiologie, nanotechnologie, imaging en orgaan-op-chip technologie.

Specifiek voor de design challenge worden er professionals uitgenodigd om deel te nemen, die betrokken zijn bij onderzoek en ontwikkeling van technologie.

Doelen van deze missie

  • Professionals laten oefenen met scenario's waarbij ze via samenwerkingssessies:
    • hun waarde als potentiële toekomstige partners aan elkaar kunnen laten zien;
    • de ruimte creëren voor het ontwikkelen van oplossingen die op termijn tot R&D-samenwerking kunnen leiden.
  • Het stimuleren van multidisciplinair denken in de medtech sector, door het samenbrengen van verschillende disciplines, sectoren, expertises en methodes.
  • Relevante expertise en technologie aan de partners in Boston laten zien.
  • Het vinden van R&D-samenwerkingspartners en business leads.

Programma

Het missieprogramma is nog in ontwikkeling. Het concept-programma is hier te vinden.

Aanmelding en kosten

Meer informatie over aanmelden en kosten staat op de RVO website.

Bron: RVO

‹ Events overview