Pitchevent VL-NL - Voorronde Zorginnovatieprijs

Innovaties helpen de zorg vooruit. Die ontwikkeling is grenzeloos. Daarom organiseren het Vlaamse Health Care Network Kempen en het Nederlandse Care Innovation Center samen het Pitchevent VL-NL 2022. Tijdens dit online-event op dinsdag 22 februari 2022 pitchen bedrijven uit Nederland en België hun innovatie. 

Vlaamse en Nederlandse bedrijven nemen het tegen elkaar op om kans te maken op de titel meest kansrijke Vlaamse en meest kansrijke Nederlandse innovatie. Daarnaast strijden bedrijven uit Zeeland, West- en Midden-Brabant om een plaats in de nationale selectie van de Nationale Zorginnovatieprijs 2022. Laat jouw stem hierbij gelden! Door het Pitchevent VL-NL 2022 online bij te wonen blijf je op de hoogte van nieuwe toepassingen en ontwikkelingen in de gezondheidszorg die het verschil gaan maken!

Het Pitchevent VL-NL 2022 maakt deel uit van de Slimme Zorgestafette week die van 21 tot en met 25 februari in regio Zuid-Nederland wordt gehouden.

Programma Pitchevent VL-NL dinsdag 22 februari
19.30 uur: Welkom
19.40 uur: Regionale voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2022
19.55 uur: Vlaamse pitchers
20.30 uur: Nederlandse pitchers
21.00 uur: Bekendmaking winnaars
21.20 uur: Afsluiting met netwerkcafé

Pitchers Meest Kansrijke Nederlandse Innovatie

Momo Bedsense
"De Momo BedSense App geeft inzicht en overzicht over alle bewoners op de afdeling van het verpleeghuis. De App is gekoppeld aan een bedsensor. Zonder de kamer in te hoeven weet de zorg wie veilig in bed is en ademt, wie onrustig is of uit bed gaat. "

CRDL
"Crdl creëert momenten van betekenisvol contact tussen mensen met een fysieke of cognitieve beperking en hun dierbaren. Het instrument brengt een zintuiglijk verdiepende ervaring door de schoonheid van aanraking en geluid te verkennen. Zorgverleners gebruiken Crdl als een therapeutische interventie voor mensen met dementie, autisme, een verstandelijke of visuele beperking."

Tonos Care
"TONOS is een slimme, digitale oplossing die zorgprofessionals snel en flexibel optimale capaciteitsplanning en looproutes laat maken. De zorgvraag wordt in enkele seconden automatisch gebalanceerd met de beschikbare personele capaciteit. De uitkomsten helpen om zonder hollen of stilstaan de juiste zorg op het juiste moment te leveren. Clientvriendelijk en prettig voor de zorgprofessional. En met minder FTE's."

MenTech
"Mentech Innovation is door Erwin Meinders opgericht om kwetsbare mensen met onbegrepen gedrag een stem te geven. Als vrijwilliger bij Severinus, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, heeft hij ervaren dat mensen met een complexe zorgvraag vaak onvoldoende in staat zijn hun emoties te uiten. Zijn buddy Patrick, een man met een ernstige verstandelijke beperking, kan niet praten. Op een dag veroorzaakten zijn wringende schoenen pijn en ongemak, maar dit werd pas duidelijk toen na veel stress zijn schoenen werden uitgedaan. Dit inspireerde Erwin om een ​​slim sensorsysteem te ontwikkelen waarmee spanning en emoties kunnen worden herkend.Patrick is geen uitzondering. Veel mensen met een verstandelijke beperking of dementie zijn vaak onvoldoende in staat hun emoties of gevoelens uit te drukken."

AnyWare
"In control of your assets: Anytime, Anyway, AnyWare. AnyWare delivers an end-to-end solution to monitor your assets. Our wireless low-power devices combined with our platform and applications make it possible to monitor and control your assets AnyWare in the world. We deliver this total ecosystem as a service, plug and play."

Wil jij dit event niet missen? Meld je dan nu hier aan!

Bron: Het Care Innovation Center

‹ Events overview