FIGON Dutch Medicines Days

-

Op 23 en 24 september vindt de 21e editie plaats van de FIGON Dutch Medicines Days. Het thema is dit jaar Innovation in pharmacological and pharmacotherapeutical research.

In de Stadsgehoorzaal in Leiden presenteren partijen uit de geneesmiddelensector, instituten en overheid hun bevindingen en delen nieuwe wetenschappelijke inzichten. Eén van de sprekers is Guido Rasi, directeur van het Europees Medicijnagentschap EMA. Hij opent de conferentie met een lezing over de toekomst van medicijnontwikkeling. Rasi zal een dag later ook deelnemen aan een debat over dit thema. Op het programma dinsdag staan verder lezingen over innovatieve geneesmiddelen als kankerbehandelingen en ATMP’s.

Prix Galien

Op dinsdag 24 september, vanaf 16.00 uur worden de Prix Galien Awards uitgereikt, de voormalige Galenus Geneesmiddelenprijzen. In de volgende categorieën worden er prijzen uitgereikt: Prix Galien Pharmaceutical Award, voor de meest innovatieve en betekenisvolle geneesmiddel, de MedTech innovation Award voor waardevolle innovaties in de zorg voor patiënt, mantelzorger en/of zorgverlener, en de Research Award voor een jonge wetenschapper die baanbrekend werk heeft verricht.

Over FIGON

FIGON is het integraal platform voor innovatief geneesmiddelonderzoek in Nederland. Het platform bevordert interacties tussen alle partijen in het geneesmiddelonderzoek in de brede zin, zoals wetenschappelijke en beroepsverenigingen, universiteiten, bedrijfsleven en overheid.

Meld je nu aan voor de FIGON Dutch Medicines Day

Bekijk hieronder de video voor een Impressie van de Dutch Medicines Day 2018

‹ Events overview