Stevinlaureaten en Spinozalaureaten 2023

De Stevinlaureaten en Spinozalaureaten van 2023 zijn bekend! De NWO-Stevinpremie is, samen met de NWO-Spinozapremie, de hoogste Nederlandse onderscheiding in de wetenschap. NWO reikt de NWO-Stevinpremie jaarlijks uit aan Nederlandse onderzoekers, of een team van twee à drie personen die een bijzonder succes hebben behaald op het gebied van kennisbenutting voor de samenleving.

Stevinlaureaten 2023

De Stevinpremies gaan naar Corien Prins en Bram Nauta. De laureaten krijgen ieder 1,5 miljoen euro, te besteden aan wetenschappelijk onderzoek en activiteiten met betrekking tot kennisbenutting.

Corien Prins

Stevinpremie winnares Corien Prins doet onderzoek naar de rechten van burgers in een tijd van toenemende digitalisering.

Prof. dr. Corien Prins

Bram Nauta

Bram Nauta, wereldwijd erkend expert in het ontwerpen van schakelingen op chips, wil zijn premie gebruiken om meer fundamenteel onderzoek te doen.

Prof. dr. ir. Bram Nauta

Spinozalaureaten 2023

Joyeeta Gupta en Toby Kiers ontvangen dit jaar de Spinozapremie. De laureaten krijgen ieder 1,5 miljoen euro, te besteden aan wetenschappelijk onderzoek en activiteiten met betrekking tot kennisbenutting.

Joyeeta Gupta

Spinozapremie winnares Joyeeta Gupta onderzoekt hoe verdelingsvraagstukken voortkomend uit klimaatverandering door goed bestuur kunnen worden opgelost.

Prof. dr. Joyeeta Gupta

Toby Kiers

Toby Kiers doet grensverleggend onderzoek naar de nutriëntenhandel tussen planten en ondergrondse schimmels.

Prof. dr. Toby Kiers

Stevinlaureaten en Spinozalaureaten 2023

‹ News overview