Subsidieoproep Living Labs Sport en Bewegen: opzet en ontwikkeling van nieuwe lokale netwerken

Doel subsidieoproep

Het doel is om meer mensen in beweging te krijgen. Hiervoor maken we de opzet en ontwikkeling mogelijk van living labs. In een living lab wordt samen met de doelgroep toegewerkt naar creatieve en innovatieve oplossingen. De living labs richten zich op één van de wicked problems uit het programma MOOI in Beweging:

  • Kinderen en jongeren bewegen minder en hun motoriek gaat achteruit
  • Sport en bewegen wordt te weinig ingezet binnen de gezondheidszorg
  • De waarde van topsport is onvoldoende aantoonbaar
  • De sportinfrastructuur wordt te weinig gebruikt
  • De betaalbaarheid van de sport staat onder druk

Wat kan worden aangevraagd?

In deze subsidieronde kan maximaal € 50.000,- worden aangevraagd voor projecten met een looptijd van maximaal 18 maanden. Cofinanciering van minimaal 30% van het totale projectbudget is verplicht. Deze cofinanciering kan zowel in cash als in kind worden opgevoerd.

Randvoorwaarden

Aanvragen voor deze oproep dienen te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De aanvraag wordt ingediend door een samenwerkingsverband van minimaal één gemeente, één maatschappelijke organisatie (bijvoorbeeld welzijnsorganisatie, sportclub, bewonerscollectief) en één kennisinstelling (lectoraat, expertisecentrum van een HBO instelling of een practoraat van een MBO-instelling). De HBO instelling of gemeente fungeert als hoofdaanvrager & bestuurlijk verantwoordelijke en anderen zijn mede-aanvrager.
  • De projectleider is bij voorkeur in dienst bij de gemeente of de betrokken HBO- of MBO-instelling. Dit hoeft niet dezelfde instelling te zijn als de organisatie die fungeert als hoofdaanvrager en bestuurlijk verantwoordelijke.
  • De projectleider, en daarmee het living lab, committeert zich aan deelname aan het landelijk netwerk Living Labs Sport en Bewegen en spant zich in om kennis over de resultaten van het living lab en de methodiek breed beschikbaar te stellen.
  • Een kennisinstelling of gemeente mag maximaal één keer als hoofdaanvrager deelnemen in deze ronde.

Meer informatie over de subsidie of wil je de subsidie aanvragen? Ga dan naar de website van ZonMw.

Bron: ZonMw

Subsidieoproep Living Labs Sport en Bewegen

‹ News overview