Meld je aan voor de EUPATI NL-opleiding 2023-2024

De aanmelding voor de EUPATI Nederland-opleiding 2023-2024 is geopend! EUPATI NL gaat weer 18 ervaren patiëntenvertegenwoordigers opleiden tot volwaardig gesprekspartner bij medicijnontwikkeling. Uiterlijk 23 mei 2023 moet je aanmelding bij ons binnen zijn.

Wil jij in jouw organisatie dé expert worden op het gebied van medicijnontwikkeling? Wil je leren hoe het proces van medicijnontwikkeling verloopt en op welke momenten je als patiëntenvertegenwoordiger invloed kunt uitoefenen? En wil je bouwen aan een stevig netwerk van belangrijke stakeholders op dit onderwerp? Twijfel dan niet langer en meld je aan!

Wat leer je?

Tijdens deze intensieve opleiding van 14 maanden leer je hoe het proces van medicijnonderzoek en -ontwikkeling verloopt. Je ontdekt wanneer en hoe je daar vanuit het patiëntenperspectief op kunt inspringen, onder andere door te oefenen op de noodzakelijke vaardigheden. En je legt de eerste, nuttige contacten met belangrijke spelers in het geneesmiddelenveld.

Doordat we ook veel aandacht besteden aan de ‘taal’ die er binnen de medicijnontwikkeling wordt gesproken, ben jij dadelijk degene die een belangrijke brugfunctie vervult tussen jouw patiëntenorganisatie en andere betrokken partijen bij medicijnontwikkeltrajecten.

Afgestudeerden (fellows) geven bovendien aan dat de opleiding heeft gezorgd voor een enorme boost van hun zelfvertrouwen als patiëntenvertegenwoordiger!

Opbouw en inhoud van de EUPATI NL-opleiding

De startbijeenkomst van de opleiding is op 14 september 2023. De opleiding bestaat uit 5 online modules voor zelfstudie en 6 trainingsdagen, verdeeld over 14 maanden. Daarnaast zijn er optionele field trips naar interessante locaties. In december 2024 studeer je af met een certificaat.

Aan bod komen:

  • Medicijnontdekking en -ontwikkeling
  • Non-klinische ontwikkeling
  • Klinische ontwikkeling
  • Registratie, veiligheid en geneesmiddelenbewaking
  • Health Technology Assessment en vergoeding.

Overweeg je je aan te melden? Houd rekening met een studiebelasting van ongeveer 250 uur voor de online modules. Bovendien zijn de 6 trainingsdagen verplicht. In samenwerking met onze partnerorganisaties organiseren we deze op relevante en interessante locaties in het land. Uiteraard alleen als de omstandigheden dat toelaten en met oog voor de toegankelijkheid.

Belangrijk om te weten

De EUPATI NL-opleiding is bij uitstek geschikt voor ervaren patiëntenvertegenwoordigers en vraagt behoorlijk wat van je tijd en energie. Bovendien wordt verwacht dat je je, nadat je bent afgestudeerd, blijvend zal inzetten voor het belang van patiënten.

Heeft iemand anders van jouw patiëntenorganisatie zich al aangemeld? Ook dan is je inschrijving van harte welkom. Er kunnen meerdere studenten vanuit dezelfde organisatie deelnemen

Voor studenten zijn er geen kosten verbonden aan het volgen van deze opleiding. Reiskosten zijn voor eigen rekening.

Meer informatie en aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan de EUPATI NL-aanmeldingsgids 2023-2024. Daarin vind je alle informatie over de opleiding, toelatingseisen en selectieprocedure.

Wil je je inschrijven? Ga dan snel naar de website door op onderstaande knop te drukken en download het aanmeld formulier!

Ga naar de website

Bron: PGO Support

EUPATI NL

‹ News overview