Uurtje voor Alzheimer

Een uurtje voor Alzheimer is een campagne om deelnemers te werven voor onderzoek naar gezonde veroudering en alzheimer. Voor dit belangrijke onderzoek zoeken ze zowel gezonde mensen als mensen met de ziekte van Alzheimer (of een andere vorm van dementie). Iedereen vanaf 45 jaar kan meedoen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door samenwerkende Nederlandse onderzoekers onder de naam ‘ABOARD Cohort’. Hieronder lees je meer over het onderzoek. Dit is belangrijke informatie met een samenvatting van het onderzoek en een uitleg wat deelname aan het onderzoek precies inhoudt. Als je hieronder klikt op de knop ‘Ik wil graag deelnemen’ kun je op de website van het ‘ABOARD Cohort’ alle details lezen.

Wat houdt het onderzoek in?

Het onderzoek bestaat uit online vragenlijsten. Na aanmelding ontvang je één keer per jaar een uitnodiging om deze vragenlijsten in te vullen. De vragen gaan over jouw (mentale) gezondheid, leefstijl, en zorggebruik. Deze gegevens zijn erg belangrijk voor het onderzoek naar dementie van wetenschappers over de gehele wereld. Maar ook bedrijven en beleidsmakers profiteren van jouw gegevens, die uiteraard niet te herleiden naar jou als persoon.  

Over ABOARD

ABOARD is een grootschalig onderzoeksproject dat wordt uitgevoerd door een landelijk, multidisciplinair consortium. ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van Alzheimer. Lees meer over het  Reglement  van de ABOARD Cohort studie en de Toelichting op het reglement  van de ABOARD Cohort studie. 

Ik wil graag deelnemen

Extra informatie en deelname

Heb je nog vragen? Bekijk dan de veel gestelde vragen pagina. Je kunt ook contact opnemen met de onderzoekers via aboard-cohort@amsterdamumc.nl.

Bron: Alzheimer Nederland

Het cohort is belangrijk in de strijd tegen dementie. Health~Holland onderschrijft initiatieven die dichterbij het bewerkstelligen van VWS-Missie IV komen: In 2030 is de kwaliteit van leven van mensen met dementie met 25% toegenomen. 

 

ABOARD

‹ News overview