Consortia Kunnen Onderzoek Doen naar Zelfgekozen Kennisvraag

Kennisinstellingen die samen met cofinanciers onderzoek willen doen naar een zelfgekozen kennis- en/of ontwikkelvraag kunnen subsidie aanvragen bij NWO. Een aanvragend consortium kan 1,5 tot 5 miljoen euro financiering krijgen voor een zelfbepaald onderzoeksthema. Deze subsidie komt voort uit het NWO-onderzoeksprogramma Kennis- en Innovatieconvenant (KIC), gericht op baanbrekende innovatieve oplossingen met maatschappelijke en economische impact.

In de call for proposals Vraaggedreven Partnerschappen voor Consortia 2023 (KIC) kunnen PPS-consortia minimaal € 1.500.000 en maximaal € 5.000.000 aan NWO-financiering aanvragen. NWO financiert maximaal 50% van het totale cash-deel van het projectbudget; de rest van de financiering dient te worden ingebracht via cofinanciering van publieke en private partijen. Een bestaand of nieuw te vormen consortium bestaat uit tenminste twee kennisinstellingen.

Bekijk de call for proposals

De zelfgekozen kennis en/of ontwikkelvraag dient te passen in minimaal één van de zes vastgestelde Kennis- en innovatieagenda’s (KIA’s).

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 31 januari organiseert NWO om 11.00 u een online informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt een beknopte toelichting gegeven op diverse aspecten van de call ‘Vraaggedreven Partnerschappen voor Consortia 2023 (KIC)’, zoals de vereiste cofinanciering, passendheid binnen een of meerdere KIA’s en de Impact Plan Benadering. Tevens is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Schrijf je in voor de informatiebijeenkomst

Deadlines ronde 2023

NWO stelt voor de call ‘Vraaggedreven Partnerschappen voor Consortia 2022-2023 (KIC)’ 7,5 miljoen euro beschikbaar. Begin 2023 wordt het definitieve budget voor deze call for proposals gepubliceerd, als ook de beoogde verdeling van het totale beschikbare budget voor de rondes in 2022 en 2023. Voor de ronde van 2023 gelden de volgende deadlines en mijlpalen:

Ronde 2023

  • Informatiebijeenkomst: 31 januari – 11:00 CET;
  • Deadline voor het indienen van vooraanmeldingen: 11 april 2023 - 14:00 CEST;
  • Deadline voor het indienen van aanvragen: 3 oktober 2023 - 14:00 CEST;
  • Besluit toekenning: maart 2024. 

KIC zoekt technologische economische kansen

Het NWO-onderzoeksprogramma KIC staat voor baanbrekende innovatieve oplossingen met maatschappelijke en economische impact. Bedrijven, kennisinstellingen en overheden investeren samen in bedrijfsmatige toepassing van kennis om met slimme technologieën grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Zo stellen we banen en inkomsten in de toekomst veilig. Dit is vastgelegd in het Kennis- en Innovatieconvenant (KIC) 2020-2023 dat aansluit bij het missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid van de rijksoverheid. NWO brengt bedrijven en kennisinstellingen samen en financiert grensverleggend onderzoek op basis van hun innovatieve, impactvolle onderzoeksvoorstellen.

Bron: NWO

Consortia Kunnen Onderzoek Doen naar Zelfgekozen Kennisvraag

‹ News overview