ZorgAccent, Jeanine Wesselink: Het is Niet de Vraag of We Zorgtechnologie Moeten Gaan Inzetten

Zorgrobot Annabel wordt bij mensen met dementie ingezet op ZorgAccents locatie Heemsteresch in Den Ham. In het driejarige project onderzoekt Zorgaccent de mogelijkheden van de zorgrobot. Jeanine Wesselink is verzorgende IG en werkgroeplid zorgtechnologie. We vroegen haar naar de meerwaarde van Annabel.

“Het is niet de vraag of we zorgtechnologie moeten gaan inzetten, maar het is gewoon een feit. Het is nodig om straks iedereen de juiste zorg te kunnen blijven bieden,“ zegt Jeanine, “We kwamen in contact met DigiNova de ontwikkelaar van Annabel en vroegen ons af of iets dergelijks ook bij ons ingezet zou kunnen worden. Annabel zorgt voor afleiding op de afdeling wanneer bewoners onrustig zijn. Ze speelt muziek af, laat foto’s zien, maar laat ook rustig de hele huiskamer gymoefeningen doen of liedjes zingen. Eigenlijk staat de robot altijd aan. Dat is mooi, want dat betekent dat er veel gebruik van wordt gemaakt. Het team is er ook enthousiast over. Dat was op voorhand eigenlijk al het geval en dat is voor het slagen van zo’n project ook nodig. Ze wilden zelf graag de robot uitproberen.”

Een voorzichtige conclusie? “Er zijn bewoners die vaak om aandacht vragen. Annabel geeft dan afleiding. Het heeft rust gecreëerd en zo kunnen de collega’s hun aandacht beter verdelen tussen alle cliënten.”

Jeanine maakt voor Zorgaccent diverse vlogs en ook in Hart van Nederland stond Annabel in de belangstelling. Bekijk het filmpje hier

Bron: ZorgAccent

ZorgAccent, Jeanine Wesselink: Het is Niet de Vraag of We Zorgtechnologie Moeten Gaan Inzetten

‹ News overview