Twee Subsidieoproepen om Kennis- en Adviesfunctie GGD’en te Versterken

Om te komen tot een sterkere kennisinfrastructuur voor gezondheidsbevordering en preventie, willen we de kennis- en adviesfunctie van GGD’en versterken. Hiervoor zijn vanaf nu twee oproepen geopend: één oproep om te leren van de implementatie van erkende interventies en één gericht op de kennisuitwisseling tussen de verschillende niveaus.

Subsidieoproep om te leren van de implementatie van erkende interventies

Deze subsidie is bedoeld voor GGD’en om personeel vrij te maken voor het stimuleren, monitoren en evalueren van erkende interventies in de lokale of regionale context. Het gaat om deze erkende interventies:

  • Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)
  • Ketenaanpak overgewicht kinderen
  • Valpreventie bij ouderen
  • Welzijn op Recept

Daarnaast biedt de subsidie ook ruimte om als GGD deel te nemen aan een leernetwerk met GGD GHOR, RIVM en Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid.

Indienen voor de subsidie 'Impuls versterking kennisfunctie GGD' kan tot 11 november 2022.

Bekijk de subsidie

Subsidieoproep voor kennisuitwisseling tussen de verschillende niveaus

Deze subsidie is bedoeld voor een consortium bestaande uit RIVM (Afdeling Gezond Leven), GGD GHOR, VNG en minimaal twee Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid (AWPG).

Dit samenwerkingsverband moet de kennisinfrastructuur stimuleren op het gebied van gezondheidsbevordering en preventie. Daarbij is het belangrijk dat de betrokken partijen samen met GGD’en kennis uitwisselen en afspraken maken over de rollen die elk van deze partijen heeft binnen de kennisinfrastructuur. Het gaat om wetenschappelijke kennis, praktijkervaringen en ervaringskennis.

Indienen voor de subsidie 'Versterking kennisinfrastructuur gezondheidsbevordering en preventie' kan tot 15 november 2022.

Bekijk de subsidie

Bron: ZonMw

Twee Subsidieoproepen om Kennis- en Adviesfunctie GGD’en te Versterken

‹ News overview