De Belangrijkste Lessen Van Zestig Jaar Kinderniertransplantaties - Betere Medicijnen en Levende Donoren Vergroten Overleving

De afgelopen zestig jaar is de overlevingskans na een niertransplantatie bij kinderen flink verhoogd. Dit komt onder andere door levende donoren, minder infecties en betere medicatie. De kwaliteit van leven bij de kinderen die een donornier kregen is ook toegenomen. Tientallen jaren is het Radboudumc gespecialiseerd in niertransplantaties. Het Radboudumc doet ook veel onderzoek naar wat de beste behandeling is.  

De eerste niertransplantatie bij een kind werd pas in 1956 uitgevoerd, maar tegenwoordig krijgen jaarlijks ongeveer 1300 kinderen wereldwijd een niertransplantatie. Deze succesvolle behandeling wordt gebruikt wanneer de nieren niet meer goed werken en er ernstige nierfalen zijn. Maar liefst 93% van de patiënten hebben na vijf jaar nog een goed functionerende donornier terwijl dat vroeger 42% was. Verder is de kwaliteit van de patiënten met een donornier toegenomen. 

Lees het hele artikel hier

Bron: RadboudUMC

De Belangrijkste Lessen Van Zestig Jaar Kinderniertransplantaties

‹ News overview