Biotech Thursday - Maatschappelijk verantwoord innoveren in de biotech

Monopolies, exorbitante prijzen, dubbel betalen, woekerwinsten en transparantie: zo maar wat thema’s die het publieke debat over geneesmiddelenontwikkeling domineren. Overheid en politiek doen een ‘moreel appèl’ op geneesmiddelenontwikkelaars om tot een maatschappelijk verantwoorde prijsstelling te komen. Helaas blijkt voor niemand echt duidelijk wat maatschappelijk verantwoord precies behelst. Het scala aan gesuggereerde maatregelen loopt dan ook flink uiteen. Van het integraal afschaffen van patenten en geneesmiddelenontwikkeling door de overheid, tot dwanglicenties en magistraal bereiden.

Al voelt het verhitte debat voor biotech starters en het MKB soms als een ver-van-mijn-bed-show, het raakt de hele biotech sector wel degelijk. Actuele ontwikkelingen staan de groei van de sector in de weg. Denk aan nog stringentere licentievoorwaarden voor het benutten van academische kennis, aan afspraken over het eigenaarschap van intellectueel eigendom uit publiek-private samenwerkingsverbanden en aan verplichte toezeggingen over toekomstige betaalbaarheid en transparantie om aanspraak te kunnen maken op financiering van overheid of gezondheidsfondsen. Om over de gevolgen voor het imago van de sector nog maar te zwijgen.

Wat moet je daar als biotech ondernemer mee? En vooral, wat kan je ermee, wanneer geneesmiddelenonderzoek en het verkrijgen van financiering al uitdagend genoeg zijn? Of ben je misschien juist al super verantwoord bezig? Tijdens deze Biotech Thursday van HollandBIO gaat men in gesprek over maatschappelijk verantwoord innoveren in de biotech sector.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 6 december 2018
Tijd: 15:00 – 18:00 uur inclusief borrel
Locatie:  Centraal Museum, Nicolaasdwarsstraat 14 Utrecht

Bezoek de HollandBIO website voor de laatste updates en registratiemogelijkheden.

De Biotech Thursdays verwelkomen patiëntenverenigingen, onderzoekers, beleidsmakers, mensen uit het bedrijfsleven en andere geïnteresseerden. Voor HollandBIO leden is deelname gratis. Ben je werkzaam bij een gezondheidsfonds, onderzoeksinstituut, of overheidsorganisatie? Dan is dit evenement voor jou ook gratis: meld je dan aan als HollandBIO-lid. Niet-leden betalen € 50,- registratiekosten (exclusief btw).

De Biotech Thursday wordt mede mogelijk gemaakt door Health~Holland.

 

‹ Events overview