Arts & Leefstijl Week: Leefstijl Werkt!

-
Leefstijl Werkt!

13 tot en met 17 maart is de Arts en Leefstijl Week, over ‘Leefstijl Werkt!’

Een week lang kun je je ‘s avonds van 19.30-21.30 uur en vrijdag van 9.30-13.00 uur onderdompelen in de kennis van nationale en internationale sprekers. Zo ben je weer helemaal op de hoogte van de laatste onderzoeksresultaten, praktijkervaringen en inzichten rond leefstijl en duurzaamheid! Een actueel en waardevol event waarvan je zo min mogelijk wilt missen!

Van zorg naar gezondheid

Leefstijl bespreekbaar maken en leefstijlgeneeskunde toepassen is cruciaal om zorg toegankelijk en mensen gezond te houden. De benodigde transitie is een opgave die de gehele samenleving raakt. Dit congres helpt zorgprofessionals om hier de juiste aandacht aan te geven, en leefstijlgeneeskunde en het leefstijlgesprek toe te passen in de praktijk. Ook in een kort consult. Gerenommeerde sprekers helpen je om het geleerde meteen in je eigen praktijk of werkomgeving toe te passen.

Mis dit niet want:  

 • Leefstijl in de praktijk: Je bent op de hoogte van laatste onderzoeksresultaten, praktijkervaringen en inzichten rond leefstijl en duurzaamheid in de zorg 
 • Breid je Netwerk uit: Ontmoet je collegae via de verschillende netwerkmogelijkheden. In 2021 verwelkomden wij ruim 800 deelnemers uit een breed scala van beroepsgroepen in de zorg. 
 • Accreditatie: Je ontvangt accreditatiepunten bij KNMG (ABAN), KNMP (OA), VSR, V&VN, NVvPO en LV POH-GGZ (de editie van 2021 werd met 11-12 punten geaccrediteerd!)  
 • Leefstijlvignet: Als lid van Vereniging Arts en Leefstijl ontvang je 6 leefstijlpunten  
 • Terugkijken: via de besloten leeromgeving kun je alle lezingen een maand lang terugkijken, zelf of met een collega! Je hoeft dus niks te missen!  

Koop je ticket!

Het programma


Van maandag 13 tot en met donderdag 16 maart zijn er digitale sessies: tussen 19.30 en 21.30 uur. Je hebt telkens keuze uit twee of drie lezingen.

Vrijdag 17 maart vindt het congres van 9.30 tot 13.00 uur hybride plaats: digitaal én live in Utrecht. Deze ochtend staat in het teken van korte lezingen, gevolgd door rondetafeldiscussies over specifieke thema’s.

Bij alle programmaonderdelen ligt de nadruk op een of meer van deze aspecten: 

 • Gedrag - Als gezondheidsbevorderaar kun je mensen als geen ander begeleiden naar een gezonde leefstijl. Maar hoe zet je die gedragsverandering in? En hoe ondersteun je iemand die gezonder wil leven? 
 • Gezond - Leefstijl krijgt een steeds groter belang in de geneeskunde en zorg. Welke instrumenten kun je inzetten om de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen te beïnvloeden? En hoe pak je dit aan?
 • Groen - Gezonder leven en terugdringen van de ziektelast, hangt nauw samen met de zorg voor een gezonde natuur en planeet. Hoe kunnen zorginstellingen en zorgprofessionals nog meer bijdragen aan vergroening van de zorg en planetaire gezondheid?

Voor wie?

Ons jaarcongres wordt speciaal samengesteld voor zorgverleners uit eerste en tweede lijn, beleidsmakers en verzekeraars. Het congres wordt geaccrediteerd door KNMG (ABAN), KNMP (OA), VSR, V&VN, NVvPO en LV POH-GGZ. In 2021 verwelkomden wij ruim 800 deelnemers uit een breed scala van beroepsgroepen in de zorg.

Bij de live opnames is plaats voor maximaal 175 deelnemers. Wil je aanwezig zijn en live bijpraten met collega’s en sprekers? Door je tijdig op te geven, ben je zeker van een plek! Via het platform zijn alle lezingen terug te kijken, tot vier weken na 17 maart. Daarnaast kun je de hele week met elkaar in gesprek via de app en de speciale netwerkcarrousel.

Stay tuned

Vooraanstaande sprekers waaronder Jet Bussemaker, Bertine Lahuis, Fenna Heyning, Baukje van den Heuvel en Shakib Sana hebben al bevestigd. In de komende weken vertellen we je meer over de andere sprekers.

Praktische informatie


Van maandag 13 tot en met donderdag 16 maart zijn er digitale sessies in de avonden. En vrijdag 17 maart vindt het congres van 9.30 tot 14.00 uur hybride plaats: digitaal, live in Utrecht en in de groene hub in Arnhem.

 • Online only: volg het volledige congres via een digitaal platform vanuit je eigen (comfortabele) werkplek. 
 • Online-avonden en vrijdag Live in Utrecht: de avondlezingen volg je via een digitaal platform, vrijdag ben je tijdens de live opnames aanwezig in Utrecht. Met netwerkmogelijkheden en een gezonde lunch met elkaar en met sprekers. Hiervoor zijn slechts 150 live plekken beschikbaar!  
 • Online-avonden en vrijdag Groene hub in Arnhem: de avondlezingen volg je online, vrijdag kijk je samen met zorgcollega's naar de live sessies in Arnhem. Met netwerkmogelijkheden en een gezonde lunch ter afsluiting. Hiervoor zijn slechts 100 plekken beschikbaar! 
Dag Datum Tijd Locatie
Maandag     13 maart 2023     19.30 - 21.45 uur     Online
Dinsdag     14 maart 2023     19.30 - 21.45 uur     Online
Woensdag     15 maart 2023     19.30 - 21.45 uur     Online
Donderdag     16 maart 2023     19.30 - 21.45 uur     Online
Vrijdag     17 maart 2023      09.30 - 14.00 uur     Online - Utrecht - Arnhem

 

Bron: Arts en Leefstijl

‹ Events overview