ABOARD Webinar 4: “Patiënt-geregisseerde zorg: waartoe en hoe?”

Alzheimer raakt ons allemaal. We weten nog veel te weinig over deze nare ziekte, maar wetenschappelijk onderzoek brengt ons steeds verder. Het project ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, is een grootschalig onderzoeksproject dat werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van alzheimer.

ABOARD wordt uitgevoerd door een landelijk, publiek-privaat consortium. Deze maand start er vanuit het ABOARD-project een serie webinars getiteld ‘Alzheimer Uitgelegd’. Elke drie maanden verzorgt één van de onderzoeksgroepen uit het consortium een webinar, met steeds een ander onderwerp in de schijnwerpers. De webinars zijn gratis en toegankelijk voor iedereen met interesse in alzheimer.

Het vierde webinar vindt plaats op vrijdag 2 december (14.00-15.00 uur) en wordt verzorgd door Ellen Smets. Ellen Smets neemt  u mee in het onderzoek naar patiënt-geregisseerde zorg. Hoe zorgen we dat de zorg zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van de patiënt? Wat is de rol van de partner of familie? Patiënten en familie willen meer en betekenisvolle informatie.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen in het alzheimeronderzoek? Meld u dan aan voor het eerste webinar via www.aboard-project.nl/webinar.
Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het ABOARD-project en uitnodigingen ontvangen voor aankomende webinars? Meld u dan hier aan.

 

‹ Events overview