Nationaal Dementie Congres 2022 - Langer meedoen doen we samen

Dementie ontwikkelt zich op dit moment tot de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. De kans is 1 op 5 dat jij de ziekte in je leven krijgt. Maar misschien nog wel ingrijpender dan de cijfers is de impact van de ziekte: achter elke diagnose zit een persoon die langzaam maar zeker verdwijnt. Dat vraagt om gezamenlijke actie, zodat mensen met dementie langer kunnen meedoen.

Daarom nodigt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport u uit voor het Nationaal Dementie Congres 2022 - Langer meedoen doen we samen op maandag 31 oktober 2022 (12:45 – 17:00) in congrescentrum De Doelen in Rotterdam. Ook online kunt u deelnemen aan het congres. De middag kent een breed programma waarin mensen met dementie en hun naasten centraal staan. Zij nemen dan ook een prominente plaats in op het congres.

Wat kunnen we leren van de persoonlijke verhalen van mensen met dementie en hun naasten? Hoe zorgen we ervoor dat zij ertoe doen en hun talenten kunnen benutten? Hoe leg je echt en liefdevol contact? Met welke slimme innovaties kunnen mensen met dementie langer thuis wonen en kunnen we mantelzorgers ontlasten?

Doelgroep

Het congres is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie: mensen met dementie zelf, naasten, mantelzorgers, onderzoekers, zorgprofessionals, beleidsmakers. Zo gauw het programma bekend is, zal er verder informatie verstrekt worden en kunt u zich gratis aanmelden. 

Mis het niet en noteer het congres nu alvast in uw agenda!

Bron: ministerie van VWS

‹ Events overview