ABOARD Webinar 3: “Leefstijlpreventie bij dementie”

Alzheimer raakt ons allemaal. We weten nog veel te weinig over deze nare ziekte, maar wetenschappelijk onderzoek brengt ons steeds verder. Het project ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, is een grootschalig onderzoeksproject dat werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van alzheimer.

ABOARD wordt uitgevoerd door een landelijk, publiek-privaat consortium. Deze maand start er vanuit het ABOARD-project een serie webinars getiteld ‘Alzheimer Uitgelegd’. Elke drie maanden verzorgt één van de onderzoeksgroepen uit het consortium een webinar, met steeds een ander onderwerp in de schijnwerpers. De webinars zijn gratis en toegankelijk voor iedereen met interesse in alzheimer.

Er is steeds meer bewijs dat het risico op dementie deels samenhangt met leefstijl- en gezondheidsfactoren zoals hoge bloeddruk, weinig beweging en ongezonde voeding. Gedurende het derde webinar op vrijdag 16 september (14.00-15.00 uur) vertellen Marjolein de Vugt, Sebastian Koehler en Irene Heger over wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan een betere hersengezondheid. 

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen in het alzheimeronderzoek? Meld u dan aan voor het eerste webinar via www.aboard-project.nl/webinar.
Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het ABOARD-project en uitnodigingen ontvangen voor aankomende webinars? Meld u dan hier aan.

 

‹ Events overview