Hacking Health Amsterdam 2020

-

Gezonde en gelukkige Amsterdammers: dat is het doel van de Hacking Health, oftewel de hackathon. Een hackathon is een evenement waarin teams van deelnemers non-stop bezig gaan om binnen een korte tijd oplossingen voor aangereikte casussen te denken. Voor HHA worden de casussen vooraf door probleemaandrager aangeleverd en maakt de organisatie een selectie van zo’n 25 casussen waarvoor op 10, 11 en 12 september over een oplossing wordt gedacht.

Teams

HHA is een hackathon waarin ongewone teams werken aan buitengewone oplossingen. Een team bestaat idealiter uit leden met verschillende achtergronden, bijvoorbeeld een ondernemer, een programmeur, een gamedesigner, een zorgprofessional en een student. De teams voor de hackathon worden gevormd tijdens het evenement. Een team werkt drie energieke dagen aan hun prototype en krijgt daarbij hulp van coaches en een expert team. Ook worden er gedurende de hackathon allerlei workshops gegeven.

Programma

Achter de schermen werken we met het HHA team hard aan de exacte invulling van deze hybride hackathon. Want ook dit jaar streven wij er weer naar om van Hacking Health Amsterdam een groot succes te maken, op een corona-proof manier! Uiteraard vind je de exacte invulling van het programma op deze site zodra deze duidelijk is. Het globale programma kun je hier vinden.

Aanmelden

Doe mee aan Hacking Health 2020! Je kunt op twee manieren meedoen aan de hackathon: als pitcher of als hacker. Voor beide rollen geldt dat je tijdens de drie dagen van de hackathon aanwezig bent en in een team werkt aan een waardevol prototype. Het aanmelden van een pitch kan t/m dinsdag 10 augustus, aanmelden als hacker kan tot twee weken voor het evenement. Deelname is gratis. Tijdens de hackathon worden lunch en diner verzorgd. Aanmelden kan hier.

Dutch Hacking Health heeft de afgelopen jaren in verschillende steden plaatsgevonden. Amsterdam kende haar primeur in 2019. Bekijk hier een impressie van Hacking Health Amsterdam 2019.

Bron: Dutch Hacking Health

‹ Events overview