HIMSS Europe Conference & Health 2.0 Conference

-

Het grootste digitale zorgcongres van Europa: HIMSS Europe 18 & Health 2.0 Conferentie, vindt plaats van 27 tot en met 29 mei in Sitges, Barcelona. Samen met Health 2.0 maakt HIMSS de verbinding tussen de zorg en IT-sector en internationale startups, investeerders en innovatieve organisaties. Een onmisbare ontwikkeling om de krachten van deze partijen te bundelen en impact te maken. Het thema van het congres sluit daarop aan: Van Praten Naar Actie. Het zorgcongres biedt oplossingen voor maatschappelijke problemen, maakt regionale en grensoverschrijdende samenwerkingen mogelijk, toont innovaties in beleid, product en services en bereidt de bezoeker voor op transformaties in de zorg.

Van Praten Naar Actie
Ruim 2000 partijen uit het hele zorg-ecosysteem bezoeken het congres. Met een internationaal en interactief programma biedt HIMSS Europe 18 de nieuwste digitale kennis van de zorg en brengt zij partijen bij elkaar. Dit jaar draait het om open mic sessies, interactieve workshops, reverse pitching, vele netwerkmogelijkheden en een beursvloer met interactieve patiënt woningen en slimme ziekenhuiskamers. De aanwezigheid van de Europese zorg startup gemeenschap maakt dit mogelijk! Ook zijn er zogenaamde ‘unconference’ ruimtes: indien u ad hoc een sessie wilt organiseren om een verse samenwerking uit te diepen. Voor de Dutch Community is een speciale kick-off sessie in het internationale programma opgenomen. Vier
thema’s komen in het gehele programma terug:

  1. Het stimuleren van patiënten en burgers om eigenaar te zijn van de persoonlijke gezondheid;
  2. Van ziekenhuis naar thuis: het samenbrengen van gezondheid en zorg;
  3. Data volop benutten door primair en secundair gebruik;
  4. Het begeleiden van de transitie naar toekomstbestendige gezondheidssystemen.

Een grote Nederlandse bijdrage
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport speelt een belangrijke rol als samenwerkingspartner van HIMSS Europe. Niet alleen bekleedt Lucien Engelen, directeur van het Radboud REshape Center, de positie van gastheer voor HIMSS Europe 18. Ook verzorgt Secretaris-generaal van het Ministerie van VWS Erik Gerritsen een keynote. De Nederlandse bijdrage aan het inhoudelijke programma is groot. De samenwerking met HIMSS volgt op de internationale eHealth Week van 2016 die VWS samen met HIMSS en de Europese Commissie tijdens het EU voorzitterschap van Nederland organiseerde in Amsterdam.

Registreren
Meer informatie over het programma, het aanbod en de gehele Nederlandse bijdrage vindt u op: himsseuropeconference.eu/sitges/2018 of in de flyer. Aanmelden voor HIMSS Europe 18 kan via cognicum.com/himss-europe-18.

HIMSS Europe 18 is een samenwerking van HIMSS, VWS, Nictiz, VMBI en Cognicum.

‹ Events overview