Weekend of Science

7 - 8 Oktober

Voor het zesde achtereenvolgende jaar vindt in oktober het Weekend van de Wetenschap plaats. Met dit wetenschapsfestival, georganiseerd in opdracht van het Ministerie van OCW, worden de wetenschap en het wetenschappelijk onderzoek in de schijnwerpers gezet.

In de Wetenschapsvisie 2025 is wetenschap met maximale impact tot topprioriteit benoemt. Een nationaal en gewaardeerd publieksevenement als het Weekend van de Wetenschap kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Zo doe je als organisatie mee
Bedrijven, kennisinstellingen, universiteiten, musea en onderzoeksinstituten kunnen tijdens dit weekend hun deuren openen om bezoekers van jong tot oud de kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie.

Activiteiten
Deelname houdt in dat jouw organisatie één of meerdere activiteiten organiseert tijdens het Weekend van de Wetenschap. Als deelnemende organisatie bepaal je zelf wat voor activiteit je organiseert en wie je doelgroep is. Er is van alles mogelijk: van een rondleiding door het lab, een bezoek aan de werkplaats, het doen van workshops, proefjes of experimenten tot bijvoorbeeld een lezing of een game.

Backstage
Veel deelnemers realiseren zich niet dat hun organisatie heel bijzonder is om te bezoeken. Het alledaagse van de organisatie is uniek voor het publiek en voelt voor hen al snel aan als een exclusief backstage bezoek. Als deelnemende organisatie informeer je je medewerkers, klanten en nodig je bijvoorbeeld de buurt uit. Het Weekend van de Wetenschap rolt een landelijke campagne uit en brengt alle georganiseerde activiteiten onder de aandacht.

Voor meer informatie en registratie bezoek de WvdW website of lees de brochure

‹ Events overview