A Bird's Eye View on Value Based Healthcare

Op 11 mei 2017 organiseert Stichting Digitalezorg.nl het congres over Value Based Healthcare in het Beatrix Theater in Utrecht. Een van de speciale gasten is Harvard professor Michael Porter, de gedachtevader van Value Based Healthcare.

In het dagvullende programma kijken we naar de belofte die Value Based Healthcare in zich heeft voor het Nederlandse zorgsysteem en wat er voor nodig is om hier succesvol mee te gaan werken. We starten de dag met een lecture van 75 minuten van Michael Porter, met aansluitend een paneldiscussie met de sprekers.

Martijn Claus, bestuurder bij Stichting Digitalezorg.nl: “Het Value Based Healthcare concept biedt veel kansen voor innovatie en kan een boost geven aan de noodzakelijke verandering in de zorg. Samen met de sprekers en deelnemers, afkomstig van alle stakeholders uit de zorg, willen we op 11 mei de verkenning starten voor Value Based Healthcare in het Nederlandse zorgsysteem. Wij zijn trots dat Professor Michael Porter ons hierbij wil vergezellen.”

Sprekers
Op de sprekerslijst staan Bas van den Dungen (Directeur-Generaal Ministerie van VWS), Anna van Poucke (Chairman Health KPMG), Michel van Schaik (Directeur Gezondheidszorg Rabobank), professor dr. Misa Dzoljic (Rector Magnificus Nyenrode Business Universiteit), prof. dr. Marjolein Drent (St. Antonius Ziekenhuis), Diande Veldman (Directeur Patiëntenfederatie), Lies van Gennip (directeur Nictiz) en Olivier Gerrits (directeur Zorginkoop Zilveren Kruis).

Programma
De dag begint met een stevige lecture van 75 minuten van Michael Porter over de essentie van VBHC. Hierop volgend zullen wij een paneldiscussie voeren met Michael Porter en de sprekers over VBHC en de Nederlandse markt. Hierbij is er ook gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen aan Michael Porter.

Hierna zullen wij focus leggen op verschillende onderwerpen:
- De visie van de zorgverzekeraar
- Wat is outcome en hoe meten we dat?
- Hoe moet er aandacht besteed worden aan VBHC binnen de opleiding van artsen?
- Welke weg moeten wij afleggen op het gebied van standaarden?
- Bancaire wereld en VBHC
- Wat is de rol van de patiënt in VHBC?
- Hoe komen wij tot succesvolle VHBC organisaties?

Na al deze onderwerpen te hebben besproken eindigen wij de dag met een wrap-up die u laat vertrekken met een bird’s eye view on VBHC.

Voor het volledige programma, details en inschrijving: www.digitalezorgevenementen.nl.

 

‹ Events overview