Life Sciences & Health Mission to Brazil (including Hospitalar)

15 - 19 May

Van 15 t/m 19 mei organiseert Task Force Health Care in samenwerking met het Nederlands Consulaat-Generaal te São Paulo, RVO, Ministeries van VWS, BZ, OCW en EZ een missie naar Brazilië inclusief een Holland Paviljoen op de Hospitalar.

Kansen in Brazilië
Brazilië heeft met haar 205 miljoen inwoners de grootste zorgmarkt van heel Latijns Amerika, de 3rde grootste private zorgmarkt wereldwijd en de op 7 na grootste economie ter wereld.  Het land staat ook voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals een snelle vergrijzing, toename van chronische en welvaartsziektes en een aanpassing van het gezondheidssysteem om het voor de toekomst (financieel) duurzaam te borgen. In de innovatieve deelstaat São Paulo, bevinden zich hoge kwaliteit private en publieke ziekenhuizen zoals het Albert Einstein en Hospital das Clinicas (HC), alsook 38% van de LSH bedrijven. Door een recente wetswijziging is er een toename van (buitenlandse) private investeringen in ziekenhuizen. Ook in de Home Care sector wordt er een sterke groei verwacht door hervormingen in de zorg. Brazilië kijkt met bewondering naar Nederlandse innovatieve oplossingen, die onder andere tot stand komen door middel van onze Public-Private-Partnerships (PPPs).

Wat biedt de missie u?
Deze unieke missie biedt u gelegenheid om zowel in collectief verband alsmede individueel in contact te komen met zakenpartners en relevante zorg partijen in Brazilië. Hieronder enkele zaken die u kunt verwachten tijdens de missie:

 • Collectieve bezoeken aan private en publieke (universitaire) ziekenhuizen, zorg gerelateerde projecten en overheidsinstanties m.b.t. de gezondheidszorg.
 • Collectieve meetings met relevante instanties, bijvoorbeeld FAPESP (São Paulo Research Foundation) en ABIMO (Brazilian Association for Medical Equipment etc.).
 • Een eigen ‘poster-stand’ van uw organisatie in het Holland Paviljoen op de Hospitalar 2017 – het grootste Healthcare event van Latijns-Amerika (zie hier). Nederland staat als gastland op de meest prominente plek op de beurs bij de ingang midden tussen de grote ziekenhuizen (voor plattegrond en plaats Holland Paviljoen zie bijlage).
 • International Health Services en Digital Health Fora. HIMSS@Hospitalar Summit.
 • Netwerkreceptie en/of netwerkdiner (mede-georganiseerd door het Nederlands Consulaat Generaal) in São Paulo.
 • (Indien gewenst) Individuele Matchmaking afspraken met Braziliaanse partijen (organisatie door RVO en lokale partijen).
 • Aanwezigheid van een LSH sectorspecialist die u begeleidt gedurende de missie.
 • Kennisdeling en kruisbestuiving met gelijkgestemde Nederlandse LSH partijen in de delegatie.

Voor wie is deze missie interessant?
Deze missie is interessant voor bedrijven, kennisinstellingen en zorginstellingen die zich met name (maar niet uitsluitend) richten op:

 • eHealth oplossingen: Producten en diensten m.b.t. informatie- en communicatie systemen en andere oplossingen voor ziekenhuis en gezondheidszorg automatisering en digitalisering.
 • Medische Technologie en Hulpmiddelen: Apparaten en hulpmiddelen t.b.v. medische zorg, onderzoek en behandelingen;
 • Medische Educatie en Training: Kennis en diensten m.b.t. educatie, opleidingen, trainingen, consultancy en advisering ter optimalisatie van zorgmanagement en zorg capaciteit.
 • Publieke Gezondheidszorg oplossingen: Kennis en diensten m.b.t. systemen, distributie, verzekeringen en beleid in de zorg en consultancy & advisering ter optimalisatie van  de gezondheidszorg infrastructuur.
 • Ziekenhuisontwerp, -bouw en -inrichting: Producten en diensten m.b.t. het ontwerp, project management, bouw, inrichting, beheer, gebruik en onderhoud van ziekenhuizen en zorginstellingen;

Daarnaast is de missie interessant voor:

 • Onderzoeksinstellingen die op zoek zijn naar Braziliaanse partners voor het opzetten van gezamenlijke onderzoeksprojecten met betrekking tot gezondheidszorg.
 • Start-ups: Innovatieve startups die op zoek zijn naar een (onderzoeks)partner, funding, of een investeerder.
 • Bedrijven/  NGO’s gespecialiseerd in gender/ Seksuele Reproductie en Gezondheidsrechten (SRGR)

Kosten & Voorwaarden Deelname
Deelname kost € 950,- per bedrijf (voor 1 deelnemer). Voor extra deelnemers betaalt u € 475,- per persoon. Overige voorwaarden vindt u op de website van hoofdorganisator RVO (klik hier).

Aanmelden
U kunt zich vóór 30 januari 2017 aanmelden voor deze missie via RVO.nl. Er is beperkte ruimte beschikbaar dus wanneer u besluit deel te nemen, schrijf u tijdig in!

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met Suze Kruisheer van de Task Force Health Care.

‹ Events overview