Economic mission to United Arab Emirates

3 - 7 April

Van 3 t/m 7 april 2017 organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Buitenlandse Zaken i.s.m. de Task Force Health Care een Healthcare missie naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) o.l.v. minister Edith Schippers, Minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport.

Achtergrond (Gezondheidszorg) VAE
De VAE is één van de grootste gezondheidszorgmarkten in de GCC, daarnaast is het één van de best georganiseerde en snelst groeiende markten in de regio. Met het een visie om een gezondheidszorg infrastructuur van wereldklasse te ontwikkelen is de regering van de VAE de zorgstelsel extensief aan het uitbreiden en upgraden zodat deze overeenkomt met de internationale normen.

Levensstijl gerelateerde ziektes zoals diabetes, kanker en cardiovasculaire aandoeningen heersen sterk in de VAE. Deze ziektebeelden zullen de zorgsector primair aandrijven de komende jaren.

De HAAD heeft onlangs haar strategisch vijf jaren plan tot en met 2020 aangekondigd, deze is gericht op verbetering van de kwaliteit van de zorg, de capaciteit gap te verminderen, het aantrekken en opleiding van personeel, voorbereid zijn op noodsituaties, kosteneffectieve gezondheidsuitgaven, eHealth en ziekte preventie.

De zorgmarkt in de VAE heeft vanaf 2015 een verwachte gemiddelde jaarlijkse groei van 12,7% naar US$ 19.5 miljard in 2020. Daarnaast zal naar verwachting de vraag naar ziekenhuisbedden jaarlijks met 3% stijgen tot een vraag van ruim 13.800 in 2020.

Meer informatie over kansen in de VAE treft u aan in het door de Nederlandse postennetwerk opgestelde rapport Life Sciences & Health en Creatieve Industrie.

Wat biedt de missie u?
Deze unieke missie biedt u een uitstekende gelegenheid om zowel in collectief verband alsmede individueel in contact te komen met zakenpartners en relevante zorg partijen in de VAE. Hieronder enkele zaken die u kunt verwachten tijdens de missie:

  • Inhoudelijke Healthcare Seminar(s) en / of Workshop(s);
  • Individuele Matchmaking
  • Collectieve Bezoeken aan relevante Healthcare stakeholders; zoals private -en publieke ziekenhuizen, zorg gerelateerde Instellingen en overheidsinstanties.
  • Diverse Netwerkactiviteiten zoals een netwerkreceptie en/of diner die u de mogelijkheid bieden diverse relevante partijen te ontmoeten en / of uit te nodigen;
  • Gelegenheid om contracten of MoU’s te ondertekenen in het bijzijn van Nederlandse bewindspersonen;
  • Kennisdeling en mogelijke Samenwerking met de Nederlandse organisaties binnen de delegatie. Door de strikte sectorbenadering komt u automatisch in contact met interessante organisaties uit uw branche.
  • Aanwezigheid, Begeleiding en ondersteuning van de Task Force Health Care en de Nederlandse Ambassade.

Voor wie is de missie interessant?
De missie is geschikt voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de life sciences & health sector. En is met name interessant voor organisaties werkzaam in de gebieden (let op, deze lijst is niet uitsluitend!):

• Medische Hulpmiddelen en Apparaten: Apparaten en hulpmiddelen t.b.v. medische zorg, onderzoek en behandelingen.
• Ziekenhuisontwerp, -bouw en -inrichting: Producten en diensten m.b.t. het ontwerp, engineering, project management, bouw, inrichting, equipering, beheer, gebruik en onderhoud van ziekenhuizen en zorginstellingen

Medische Educatie en Training: Kennis en diensten m.b.t. educatie, opleidingen, trainingen, consultancy en advisering ter optimalisatie van de zorg capaciteit.
• eHealth oplossingen: Producten en diensten m.b.t. informatie- en communicatie systemen en andere oplossingen voor ziekenhuis en gezondheidszorg automatisering en digitalisering.

Vanuit de sector creatieve industrie liggen er interessante aanknopingspunten op het gebied van onder meer:

  • Creatieve en zakelijke dienstverlening: ergonomisch ontwerp-, (interieur-)architectuur, industrieel ontwerp, design en hospitality.
  • Media en entertainment: serious gaming, ehealth.
  • Medische technologie: creatieve bedrijven en start-ups die actief zijn in het domein 'Health'.

Aanmelden en kosten deelname:
De kosten voor deelname aan de missie bedragen € 950,- per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). Bij meer dan 2 deelnemers per bedrijf bedragen de meerkosten € 475,- per extra deelnemer.

Om de deelname van vrouwelijke ondernemers te stimuleren, geldt voor deze specifieke doelgroep een korting van 50% op de deelnemersbijdrage.

Deelname aan de collectieve programmaonderdelen, vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje, het collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie is inbegrepen. Reis-, verblijf- en eventuele tolkkosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Overige voorwaarden vindt u op de website van hoofdorganisator RVO (klik hier).

U kunt zich tot en met 20 januari 2017 aanmelden via de website van RVO.nl (klik hier).

Mocht u nog vragen en / of opmerkingen hebben, neem dan contact op met Jennifer Schrage: jennifer.schrage@tfhc.nl, 070-21 99 005.

 

‹ Events overview