Economic Mission to Kenia

18 - 21 April

Van 18 t/m 21 april 2017 organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van VWS en de Nederlandse Ambassade te Nairobi i.s.m. de Task Force Health Care een Economische Missie naar Kenia.

Kansen in Kenia
Kenia heeft 46 miljoen inwoners en is de grootste economie van Oost-Afrika met het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking. Mede door de gunstige ligging aan de kust is het land ook het handels- en financiële centrum van de regio. Kenia heeft een jonge en hoogopgeleide (Engelssprekende) bevolking. Er is sprake van een vrije markt en een dynamisch ondernemingsklimaat. Dit alles maakt het land, na Zuid-Afrika, de belangrijkste vestigingsplek in Afrika voor buitenlandse bedrijven.

Met de groeiende economie, neemt ook de middenklasse snel toe. Deze groep doet een steeds groter beroep op een kwalitatief betere en toegankelijke gezondheidszorg. Tegelijkertijd zijn 32,5 miljoen Kenianen niet verzekerd tegen ziektekosten. Zij worden voor een behandeling doorverwezen naar slecht uitgeruste faciliteiten met onvoldoende personeel.

Marktstudie & Bezoek Keniaanse Healthcare Delegatie aan Nederland
Onlangs is in opdracht van de Nederlandse ambassade in Kenia een marktstudie (klik hier) uitgevoerd door de Task Force Health Care en Kenya Healthcare Federation. Het rapport gaat uitgebreid in op de ontwikkelingen en mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven en organisaties in de Keniaanse gezondheidssector.

Daarnaast heeft in februari 2017 een Keniaanse Healthcare delegatie een bezoek gebracht aan Nederland (klik hier) om wederzijdse inzichten en relaties te versterken ter voorbereiding van deze missie.

Wat biedt de missie u?
Deze unieke missie biedt u een uitstekende gelegenheid om zowel in collectief verband alsmede individueel in contact te komen met zakenpartners en relevante zorg partijen in Kenia. Hieronder enkele zaken die u kunt verwachten tijdens de missie:

 • Inhoudelijke high-level Healthcare Conferentie met Seminar(s) en / of Workshop(s);
 • Collectieve Bezoeken aan relevante Keniaanse Healthcare stakeholders (publiek en privaat);
 • Netwerkevenement(en) zoals netwerkreceptie(s) en diner(s) die u de mogelijkheid bieden diverse relevante partijen te ontmoeten en / of uit te nodigen;
 • Individuele matchmaking;
 • Aanwezigheid van een LSH sectorspecialist die u begeleidt gedurende de missie;
 • Kennisdeling en kruisbestuiving met gelijkgestemde Nederlandse LSH partijen in de delegatie.

Voor wie is deze missie interessant?
Het Life Sciences & Health programma is interessant voor bedrijven, kennisinstellingen en zorginstellingen die zich met name (maar niet uitsluitend) richten op:

 • Medische Hulpmiddelen en Apparaten: Apparaten en hulpmiddelen t.b.v. medische zorg, onderzoek en behandelingen;
 • Ziekenhuisontwerp, -bouw en -inrichting: ontwerp, engineering, bouw, inrichting, equipering, beheer, gebruik en onderhoud van ziekenhuizen en zorginstellingen.
 • Medische Educatie en Training: Kennis en diensten m.b.t. educatie, opleidingen, trainingen, consultancy en advisering ter optimalisatie van de zorg capaciteit.
 • eHealth oplossingen: Producten en diensten m.b.t. informatie- en communicatie systemen en andere oplossingen voor ziekenhuis en gezondheidszorg automatisering en digitalisering.
 • Publieke Gezondheidszorg oplossingen: Kennis en diensten m.b.t. systemen, distributie, financiering, verzekeringen en beleid in de zorg en consultancy & advisering ter optimalisatie van  de gezondheidszorg infrastructuur.

Kosten & Voorwaarden Deelname
Deelname kost € 950,- per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf - iedere deelnemer dient zich aan te melden). Bij meer dan 2 deelnemers per bedrijf bedragen de meerkosten € 475 per extra persoon. Om de deelname van vrouwelijke ondernemers te stimuleren, geldt voor deze specifieke doelgroep een korting van 50% op de deelnemersbijdrage. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening en eventuele kosten voor de individuele matchmaking (tolken en individueel transport) zijn voor eigen rekening.

Overige voorwaarden vindt u op de website van hoofdorganisator RVO (klik hier).

Aanmelden
U kunt zich tot en met 21 februari 2017 aanmelden voor deze missie via RVO (klik hier).
Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met Erik Pentinga van de TFHC.

‹ Events overview