De LS@W Venture Challenge Voorjaar 2023 Geopend!

Bent u onderzoeker in de Life Sciences & Health sector en wilt u uw onderzoek omzetten naar een product of dienst waarmee u patiënten, artsen of andere onderzoekers kunt helpen? Of wilt u een innovatieve spinout vanuit een bedrijf starten? Meld u dan aan voor de LifeSciences@Work (LS@W) Venture Challenge voorjaarseditie 2023! 

In dit programma van circa tien weken worden startende ondernemers klaargestoomd om hun bedrijf te beginnen. Na het programma gaat men naar huis met een solide businessplan, een scherpe pitch en een uitgebreid netwerk van investeerders, experts en andere Life Sciences ondernemers. Het team met de beste pitch wint €25.000 om te investeren in het (nog op te starten) bedrijf. Het doel van de Venture Challenge is om de ‘time to market’ van innovatieve geneesmiddelen, medische technologie en diagnostiek te verkorten.

Aanmelden mogelijk!

Kandidaten kunnen zich aanmelden bij NWO. De inschrijving voor de voorjaarsronde 2023 is open sinds 1 januari 2023 en sluit op 7 februari 2023, 17:00 CEST.* Meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden vindt u hier.

Meer informatie over de Venture Challenge kunt u op deze pagina vinden!

Stay posted!

LifeSciences@Work bestaat bijna 15 jaar! Om deze mooie mijlpaal te vieren wordt er in juni 2023 een 15-jarig jubileum event georganiseerd voor Venture Challenge alumni, partners en sponsoren. Houd de website in de gaten voor meer informatie!

Over de LifeSciences@Work Venture Challenge
LifeSciences@Work is het startup-programma van Health~Holland, de Topsector Life Sciences & Health en NWO. De Venture Challenge is een onderdeel van dat programma dat komende zomer zijn 15 jarig bestaan viert. De Venture Challenge richt zich op onderzoekers (PhD/Post-Doc) in de Life Sciences die impact willen realiseren met hun onderzoeksresultaten. Dit zijn meestal onderzoekers vanuit de academische instellingen, maar met enige regelmaat doen er ook spin-offs vanuit R&D afdelingen van bedrijven mee. 
Sinds de start in 2008 hebben er een kleine 200 teams deelgenomen, waarvan een groot deel succesvol een biotech of medtech bedrijf is gestart. Bij elkaar hebben deze bedrijven al meer dan €800 miljoen aan investeringen weten op te halen en er zijn al vele producten en diensten op de markt, daarnaast zijn er verscheidene nieuwe medicijnen in klinische studies.
Mede mogelijk gemaakt door...
De Venture Challenge wordt gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en uitgevoerd door NWO in samenwerking met Health~Holland. Vanwege het succes in de Topsector Life Sciences & Health wordt er gekeken of het Venture Challenge concept ook naar andere topsectoren kan worden uitgebreid. Hiertoe wordt in 2024 een start gemaakt in de topsectoren High Tech Systemen & Materialen (HTSM ) en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U).

 

De LS@W Venture Challenge Voorjaar 2023 Geopend

‹ News overview