Call for Proposals: KIC Human Capital Learning Communities

Een versnelde uitbreiding van het innovatievermogen van de huidige en aankomende beroepsbevolking is nodig om antwoord te vinden op de maatschappelijke missies en het stimuleren van de economische groei. Het versterken van het leren door en voor innoveren (het zogenaamde proactief leren) en samenwerking tussen publieke en private partijen binnen learning communities biedt daarvoor kansen. Er is behoefte aan meer fundamentele én praktijkgerichte kennis over hoe met learning communities innovatieversnelling kan worden bereikt.

Doel en doelstellingen

De term ‘learning community’, zoals gemunt door de topsectoren én zoals gehanteerd in deze Call for proposals, betreft publiek-private leer-werkpraktijken bedoeld om innovatie aan te jagen. Kennis- en onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, overheid en andere publiek-private partners werken hierin nauw met elkaar samen. Onderzoek, werken, innoveren én leren worden aldus met elkaar verbonden. Wat betreft leren zijn het hybride leeromgevingen, waarin formeel en informeel leren samenkomen.

Deze Call for proposals roept op tot aanvragen die zijn gericht op het verwerven van nieuwe fundamentele en praktijkgerichte kennis over de werkzame elementen van learning communities met betrekking tot het aanjagen van innovaties onderzocht kan worden Daarnaast beoogt de Call for proposals inzicht te verwerven in de manieren waarop learning communities het individueel leervermogen, het collectief leervermogen en het leervermogen van organisaties versterken in de context van innovatievermogen.

  • Hoe werkend leren én innoveren een logisch onderdeel uit kunnen maken van een learning community;
  • Op welke manier een learning community dan ingericht moet worden;
  • Hoe daarbij de verbinding gelegd wordt tussen leren en innoveren.

Lees hier meer over het budget en de doorlooptijd

Bron: NWO

Learning Communities

‹ News overview