Virtual Reality op de IC

Innovatiemanager Wil Philipsen van Health Valley brengt verslag uit van zijn bezoek aan VR4REHAB projectpartner UZ Leuven waar VR wordt toegepast bij patiënten met intensieve zorgen.

Binnen het VR4REHAB-project is in 2021 een Long COVID-project gestart: wat kan VR-technologie betekenen voor gebruik binnen de IC voor patiënten die in staat zijn lichamelijke oefeningen te doen en daar baat bij hebben?

Prijswinnaars zijn:

  • Universitair Ziekenhuis Leuven (België): Eline Haghedooren
  • University College Cork (Ierland): Joseph McVeigh
  • Teesside University in Newcastle (Groot-Brittannië): Denis Martin

In het kader van dit deelproject krijgen de drie winnaars begeleiding bij de bedrijfsontwikkeling en opschaling van hun prijswinnende toepassing. De video geeft een indruk van de toepassing bij deze zeer complexe patiëntengroep.

Eline Haghedooren is fysiotherapeut op de afdeling 'Intensieve Zorgen' (klinkt mij persoonlijker in de oren dan Intensive Care) en heeft een enorme persoonlijke passie om VR verder te brengen binnen het ziekenhuis. De komende zes maanden zal zij een haalbaarheids- en veiligheidsstudie uitvoeren bij 50 tot 100 patiënten. Daarna wordt een impactstudie opgezet, waarbij ook andere (buitenlandse) partners kunnen aansluiten. Als Health Valley ondersteunen we projectpartner UZ Leuven hierin samen met in4Care (Sanne Broeder).

Nederlandse inbreng wordt geleverd door Improvive (Roger ter Heide) en InMotionVR (Gert-Jan Brok).

Bron: Health Valley

Virtual Reality op de IC

‹ News overview