Terugblik op Mobile Healthcare 2022

Op maandag 3 oktober was de Mobile Healthcare 2022. Op deze dag stond digitale zorgtransformatie centraal, waarbij technologie ondersteuning moet geven aan deze innovatie en transformatie. Hiervoor is waarde gedreven netwerkzorg van cruciaal belang! Minister Ernst Kuipers van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, werd geïnterviewd over digitalisering in de zorg. Benieuwd naar wat hij heeft gezegd? Bekijk het hieronder!

Vanuit de zaal kwamen er verschillende vragen aan Ernst Kuiper. Nico van Meeteren, Algemeen Directeur van Health~Holland, stelde de volgende vraag: In lijn met de Kennedy’s: “Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country,”: wat kunnen burgers, bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen gezamenlijk doen voor de samenleving, en toch ook voor VWS, om de VWS-akkoorden voor de zorg en de VWS-missies voor het Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid tot een succes te brengen? Minister Ernst Kuipers antwoordde hierop dat het meeste momentum uit het zorgveld moet komen.

Minister Ernst Kuiper

"Waar ik ontzettend blij van word is om ten eerste al die initiatieven te zien en ten tweede dat het zorgveld ook op een bepaald moment besluit om initiatieven gezamenlijk in de regio op te pakken." - Minister Ernst Kuiper van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Bekijk hieronder het hele interview met Ernst Kuipers. 

 

Debat toekomst van de zorg

Naast het interview met Ernst Kuipers vond er ook een plenair debat plaats over de toekomst van de zorg. De uitkomst was dat bigtech en bigdata ondersteunend moeten zijn in de #gezondheidszorg, maar niet de leidraad. Verder meer eigen regie voor mensen en luisteren naar wat zij nodig hebben. De opleidingen in de zorg zijn de uitdaging van de toekomst en deze moeten beter ingericht worden voor studenten, zodat zij al in een vroege fase patiënten in hun eigen leefomgeving ontmoeten. We moeten 'in the box' leren en ervaren. Nico van Meeteren, Algemeen Directeur van Health~Holland, betoogde dat de grootste uitdaging ligt bij de groepen met een lage sociaal-economische positie. Dit soort evenementen, met deze moeilijke vraagstukken moeten wij niet óver hen voeren, maar mét hen voeren. Zorg ervoor dat de oplossing daar wordt ontwikkeld waar ze er toe doet. Dus niet meer mensen betrekken bij onze onderzoeken, maar onszelf laten betrekken bij hén.

Bekijk het debat hieronder.

 

Bron: Mobile Healthcare

Mobile Healthcare 2022

‹ News overview