Innowwide

Innowwide daagt u uit om uw R&D over de gehele wereld te verspreiden. Als innovatieve mkb'er kunt u met Innowwide subsidie krijgen om te onderzoeken of internationale markten rijp zijn voor uw R&D-producten of -diensten.  U krijgt 6 maanden om haalbaarheidsstudies via lokale experts en partners uit te voeren.

Hoogste subsidie en looptijd

De startdatum is maandag 5 september 2022 09:00 uur en de einddatum is dinsdag 15 november 2022 17:00 uur. De hoogste subsidie die te verkrijgen is mits dit project aan de voorwaarden voldoet is maximaal 60.000 euro per project. Het totaalbudget van Innowwide is 3.000.000 euro. 

Oproep

Met deze oproep stimuleren wij innovatieve Nederlandse mkb’er hun R&D-projecten te internationaliseren. Alle technologische thema’s zijn toegestaan, het project moet wel civiele toepassingen betreffen.

De financiering is bedoeld voor mkb’s in lidstaten van de Europese Unie of aan Horizon Europa geassocieerde landen die samenwerken met een partner in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten of Azië-Pacific. Er moet tevens een partner uit het doel land zijn aangesloten.  Hoewel alleen mkb’s in de lidstaten van de Europese Unie of de met Horizon Europa geassocieerde landen van financiering profiteren, mag u uitbesteden aan uw partner in het door u geselecteerde land. Partners in onderaanneming ondertekenen een verbintenis voordat u uw projectaanvraag indient.

Daarnaast is er een speciale focus op Afrikaanse projecten. Van de maximaal 50 projecten mogen in totaal 25 projecten Afrikaanse partners hebben. De subsidie geldt ook voor Afrikaanse projecten die zich focussen op marktverkenningen in Nederland. Buiten Afrika is deze bilaterale optie niet mogelijk.

Lees meer informatie in de Call 1 text (pdf)

Financiering projecten

Van het beschikbare budget zullen in totaal 50 projecten worden gefinancierd. Dit limiet geldt voor alle landen samen die kunnen doen.

Voorwaarden

Het subsidie tarief is tot 70% van de minimale in aanmerking komende kosten (personeel, onderaannemingen, aankopen, reis en levensonderhoud, afschrijving van apparatuur, overige goederen, werk en diensten) van € 86.000. Elk succesvol markt haalbaarheidsproject krijgt een vaste subsidie van € 60.000. Tot 70% van de subsidie (€ 42.000) wordt uitbetaald aan het begin van de projectuitvoering. Het resterende 30% (€ 18.000) wordt overgemaakt bij oplevering en goedkeuring van het eindrapport, na afronding van het markt haalbaarheidsproject. Er is geen specifieke limiet aan de onderaanneming begroting. 

Lees meer informatie in de Call 1 guidelines (pdf)

Aanvragen

 

Dien hier uw aanvraag in

 

Na uw aanvraag

Uw aanvraag wordt beoordeeld door 3 experts en geëvalueerd door een IEP-panel. Wij verwachten medio maart 2023 de afronding van de evaluatie en medio april 2023 de bekendmaking en de start van de uitkering van de subsidie.

Team IRIS helpt u op weg

Internationale samenwerking kan lastig zijn. Team IRIS helpt u graag op weg. Heeft u bijvoorbeeld vragen over Innowwide of uw projectidee? Neem dan contact op met de adviseur voor deze call via Team IRIS: teamiris@rvo.nl.

Meer weten?

Lees meer over Innowwide op de website van Eureka.

Bron: RVO

Innowwide: Supporting SMEs Going Global

‹ News overview