Werkbezoek Conny Helder: Juist in deze Tijd is Breinfitheid van Groot Belang

Op 29 september bracht de Stuurgroep van Hoofdzaken onder leiding van Henk Smid een bezoek aan minister Conny Helder van Langdurige zorg. Ze spraken over de noodzaak van langdurige samenwerking over disciplines heen, het aanbrengen van focus en het belang van Hoofdzaken in relatie tot de huidige crises.

De minister was aangenaam verrast over de brede samenwerking die tussen de verschillende organisaties is gerealiseerd met als doel om de werelden van neurologie en psychiatrie aan elkaar te verbinden. De langetermijnsamenwerking van zeker 10 jaar die hiermee gemoeid is, werd stevig omarmd.

Focus en daadkracht

Minister Helder en de Stuurgroep delen de ambitie op focus en daadkracht. Haar advies: laat zien dat je dingen gezamenlijk bereikt en wees specifiek in de keuzes die je maakt. Koppel dat ook aan het internationale veld, waar je veel kennis en inspiratie uit kunt halen.

De minister voegde expliciet het belang van breinfitheid in relatie tot de huidige crises toe. Zeker voor jongeren en bij mensen met een lagere sociaaleconomische status. Juist het inzetten op preventie en het verkleinen van gezondheidsachterstanden staat hoog op de agenda van het ministerie en is zeker ook voor Hoofdzaken een kans.

Bron: Nationaal Plan Hoofdzaken

Werkbezoek Conny Helder: Juist in deze Tijd is Breinfitheid van Groot Belang

‹ News overview