Versterking Aanpak Eenzaamheid - Wat Werkt in de Bestrijding van Eenzaamheid?

Wat heeft het programma Versterking aanpak eenzaamheid tot nu toe opgeleverd en voor welke uitdagingen staan we als het gaat om het duurzaam verminderen van eenzaamheid in de samenleving?

In de afgelopen drie jaar hebben 124 eenzaamheidsprojecten subsidie ontvangen om hun eenzaamheidsproject uit te voeren en te verbeteren. Dit heeft een schat aan kennis opgeleverd die we met dit e-magazine graag onder de aandacht willen brengen. Met de praktische handboeken willen we laten zien hoe divers en creatief de aanpak van eenzaamheid kan zijn. Ondanks de coronacrisis die de projecten hard raakten blikken we terug op mooie resultaten.

Het ZonMw-programma is onderdeel van het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid van het ministerie van VWS. Binnen het programma wordt nauw samengewerkt met partners als Movisie, Leyden Academy en Vilans. Met deze partners kijken we naar wat we hebben geleerd over het verminderen van eenzaamheid en naar wat er nodig is om deze lessen om te zetten in een duurzame aanpak.

Eén tegen eenzaamheid

Vanuit het actieprogramma Eén Tegen Eenzaamheid heeft het ministerie van VWS ZonMw de opdracht gegeven om met subsidies startende en bestaande lokale initiatieven (extra) te ondersteunen bij het doorbreken, terugdringen en voorkomen van eenzaamheid onder ouderen. Met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van VWS wil de overheid de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken. Dit doen ze met een brede beweging in de samenleving die ervoor staat dat ouderen meedoen en voelen dat ze ertoe doen – ook als ze minder vitaal en actief zijn. Zo bestrijden we eenzaamheid gezamenlijk.

Lees het hele artikel hier

Bron: ZonMw

Versterking Aanpak Eenzaamheid - Wat Werkt in de Bestrijding van Eenzaamheid?

‹ News overview