Drie Consortia Ontvangen Financiering voor Onderzoek naar Learning Communities

NWO heeft drie aanvragen gehonoreerd binnen de call Learning Communities als innovatieversneller. De projecten onderzoeken hoe het samenspel van werken, leren en onderzoeken binnen learning communities bijdraagt aan het versnellen van innovatie. De toegewezen projecten gaan elk onderzoek doen binnen één van de volgende contexten: Energietransitie & Duurzaamheid, Gezondheid & Zorg en ICT. De projecten hebben een looptijd van maximaal 6 jaar en ontvangen in totaal ruim 2,5 miljoen euro van NWO.

De call Learning communities als innovatieversneller heeft als doel om nieuwe kennis te verwerven over de werkzame elementen van learning communities. Learning communities faciliteren de verbinding tussen onderzoek, werken, innoveren en leren en zijn daarmee een belangrijke factor in de ontwikkeling van de huidige en toekomstige beroepsbevolking, ook wel ‘human capital’. Een versterkt human capital in Nederland is nodig om antwoord te vinden op actuele en toekomstige maatschappelijke vraagstukken. De drie gehonoreerde projecten dragen hieraan bij.

Het toegewezen Gezondheid & Zorg project:

ENABLE-DEM: Multistakeholder learning communities enabling the health and social care workforce to establish living environments that enable to live well with dementia.           

Geleid door: Dr. ir. S.R. de Bruin, Windesheim UAS
Context: Gezondheid & Zorg

Zorg- en welzijnsprofessionals spelen een belangrijke rol in het creëren van een leefomgeving die een goed leven met dementie thuis mogelijk maakt. Hun (bij)scholing sluit alleen niet altijd aan bij wat er nodig is in de dementiezorg. Andere manieren van opleiden en (door)ontwikkelen zijn nodig om ervoor te zorgen dat innovaties voor een goed leven met dementie sneller worden opgepakt. Daarom komen er steeds meer ‘Learning Communities’; samenwerkingsverbanden van verschillende organisaties en professionals die samen leren, werken en innoveren. In het ENABLE-DEM project onderzoeken, versterken en verbinden we vier bestaande Learning Communities die bijdragen aan een goed leven met dementie.

Bron: NWO

Dementia

‹ News overview