Interessepeiling IPCEI Health

Wilt u als onderneming investeren in het moderniseren en verduurzamen van productietechnologieën en productieprocessen voor grondstoffen en geneesmiddelen? Of in projecten over antimicrobiële resistentie of cel- en gentherapie? En bent u geïnteresseerd in Europese samenwerking? Registreer dan nu uw interesse voor een IPCEI Health (Important Project of Common European Interest Health).

Een IPCEI is een geïntegreerd Europees project dat bestaat uit meerdere nationale projecten van bedrijven en/of onderzoeksinstellingen uit diverse EU-lidstaten die complementair zijn, synergie hebben en bijdragen aan strategische Europese doelen. Lees meer over IPCEI.

Momenteel inventariseert de Nederlandse overheid de interesse van het bedrijfsleven en van kennisinstellingen voor een IPCEI Health. Lees meer over de IPCEI Health, het proces en hoe u uw interesse kenbaar kunt maken. Door uw interesse kenbaar te maken, vraagt u geen subsidie aan en verbindt u zich nog nergens toe. Ook de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaan met deze oproep geen commitment aan.

Aanleiding

Op 3 maart 2022 ondertekenden verschillende lidstaten een manifest om een IPCEI Health te verkennen. Hierin spreken zij de intentie uit om gezamenlijk een IPCEI Health te verkennen om marktfalen in de sector te voorkomen, innovatie aan te moedigen en het Europese (zorg)ecosysteem verder te versterken.

Ook Nederland ondertekende het manifest en zegde toe te onderzoeken of en in welke mate zij zal deelnemen in een IPCEI Health. De informatie die we ophalen met de interessepeiling, onder andere hoe goed de aangedragen projectvoorstellen aansluiten bij de Nederlandse beleidsdoelen, is van belang voor de afweging of Nederland zal deelnemen aan de IPCEI Health. In geval van deelname besluit de Nederlandse overheid welk budget hiervoor beschikbaar komt.

Meer informatie

Meer over het doel van de IPCEI Health en de voorwaarden kunt u hier vinden.

Registreer uw interesse

U kunt tot 19 april 2022, 17:00 uur uw interesse voor een IPCEI Health kenbaar maken. Dit doet u door het online interesseformulier in te vullen en uw projectidee als bijlage bij het formulier mee te sturen. Het is niet noodzakelijk een volledig uitgewerkt projectvoorstel in te leveren.

Bron: RVO

Company

‹ News overview