Gebruik de Ervaring van Mensen met de Zorg

Zorgaanbieders, verzekeraars en gemeenten werken in diverse regio's samen om op de juist plek de juiste zorg te krijgen. Dit hoort dichtbij huis en toegankelijk te zijn voor patiënten als dat kan en verder weg als dat nodig is. Bij deze samenwerking ontbreekt echter wel nog vaak de ervaring en kennis van de mensen die zorg nodig hebben, de patiënten en hun naasten.

De kennis is er wel, want steeds meer ervaringsdeskundige patiënten worden opgeleid om hun ervaringen met zorg, en hun kennis te delen en in te zetten, ook bij regionale gesprekken over de Juiste Zorg op de Juiste Plek. 

Het is wel het geval dat partijen, zoals zorgaanbieders en verzekeraars vaak onvoldoende geïnformeerd zijn over waar ze deze ervaren patiënten kunnen vinden. Dat kan voortaan op een centraal platform van Patiëntenfederatie Nederland en andere patiëntorganisaties. Op de website ikzoekeenpatiënt.nl kunnen deze ervaringsdeskundigen voor patiëntparticipatie worden gevonden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over wat ikzoekeenpatiënt.nl is en patiëntparticipatie bij de Juiste Zorg op de Juiste Plek inhoudt? Lees dan het hele artikel hier.

Bron: Patiëntenfederatie Nederland

Patient

‹ News overview