Internationale subsidieronde geopend: wat is de rol van voeding op het immuunsysteem?

Bent u werkzaam als onderzoeker bij een Nederlandse onderzoeksorganisatie? Vanaf vandaag kunt u, samen met internationale partners, een projectvoorstel indienen in de subsidieronde “Nutrition-responsiveness of the immune system: interplay between infectious diseases and diet-related metabolic diseases and the potential for food-based solutions” (NUTRIMMUNE). Daarin staat de rol van voeding, het immuunsysteem en het complexe samenspel tussen infectieziekten en chronische aandoeningen, centraal. De deadline voor het indienen van een projectvoorstel is 21 april 2022.

Projectvoorstellen kunnen zich richten op de volgende thema’s:

  • het ontrafelen van de onderliggende werkingsmechanismen van voeding en het immuunsysteem bij infectieziekten en voedingsgerelateerde chronische ziekten
  • innovatie oplossingen: hoe kan voeding worden ingezet om een het immuunsysteem te ondersteunen bij mensen met infectieziekten en chronische aandoeningen

Internationale samenwerking

De internationale subsidieronde NUTRIMMUNE wordt uitgevoerd door het Joint Programming Initiative, Healthy Diet for a Healthy Life (JPI HDHL). De 8 deelnemende landen stellen samen ongeveer 8 miljoen euro beschikbaar. ZonMw legt, in samenwerking met Health~Holland, Topsector Life, Sciences & Health, € 1.750.000,- in voor Nederlandse onderzoeksgroepen.

Deelnemen?

Internationale consortia met minimaal 3 deelnemende landen kunnen projectvoorstellen voor een 3-jarig project indienen. Voor deelname uit Nederland is samenwerking tussen een onderzoeksorganisatie en een bedrijf met winstoogmerk vereist. In de subsidieoproep vindt u meer informatie en de Nederlandse voorwaarden voor deelname.

Meer informatie

gezonde voeding

‹ News overview