Advies: Kansen Pakken Met Kennis - Hoe Onderzoekers en Ondernemers Elkaar Beter Vinden

De AWTI adviseert een aantal gerichte maatregelen waardoor onderzoekers en ondernemers elkaar vaker zullen vinden en beter kunnen samenwerken. Belangrijk is om beter rekening te houden met de verschillende behoeften bij ondernemers, met name het midden- en kleinbedrijf (mkb). 

“Nieuwe kennis is hard nodig om de economie gezond te houden en maatschappelijke uitdagingen op te lossen,” stelt Jos Benschop, raadslid van de AWTI. “Nederlandse kennisinstellingen spelen internationaal in de voorhoede van het onderzoek. Maar slechts een klein deel van de ondernemers weet hiervan te profiteren. Dat is een gemiste kans. In het toepassen van de kennis loopt Nederland achter op onze buurlanden.”

Help het mkb om de juiste onderzoeker(s) te vinden

“De uitwisseling van kennis tussen onderzoekers en ondernemers kan beter,” vervolgt Benschop. “In dit advies doet de AWTI voorstellen voor maatregelen waardoor ondernemers en onderzoekers elkaar vaker zullen vinden en beter zullen samenwerken. Nu gaat dat nog niet overal goed. Dat komt onder andere omdat het huidige beleid te weinig is afgestemd op de verschillende behoeften bij ondernemers, met name die van het midden- en kleinbedrijf (MKB).”

Het AWTI heeft een aantal concrete aanbevelingen gedaan om ondernemers en onderzoekers dichter bij elkaar te brengen. In het kort houden deze aanbevelingen in:

Aanbeveling 1: Zorg dat onderzoekers en ondernemers elkaar vaker en beter vinden
Aanbeveling 2: Bevorder de kennisuitwisseling via mensen
Aanbeveling 3: Stimuleer valorisatie op maat met professionele ondersteuning

In het rapport kun je uitgebreid lezen wat precies met deze aanbeveling wordt bedoeld. Het rapport vind je hier.

Bron: AWTI

Business

‹ News overview