Zwangerschap en COVID-19: Counseling Omtrent Vaccineren

In het nieuws lezen we steeds meer over ongevaccineerde zwangeren die op de intensive care belanden. Toch laten nog lang niet alle vrouwen met een kinderwens zich vaccineren. Hoe kun je als geboortezorgprofessional adviseren over vaccineren? Hoe geef je de juiste informatie over de risico’s voor zwangeren en hun (ongeboren) kind? 

Deze en andere onderwerpen kwamen aan bod tijdens een webinar waarbij voorlichting door geboortezorgprofessionals over COVID-19 en vaccinatie centraal stond. Vanwege de grote belangstelling is de bijeenkomst opgenomen en nu terug te kijken.

Sprekers

Prof. Dr. Arie Franx (gynaecoloog en hoogleraar Verloskunde bij Erasmus MC) vertelde meer over interpretatie van cijfers, risico’s en de situatie in de regio Zuidwest Nederland en Lian Siebelt (eerstelijns verloskundige, ketenregisseur VSV Dordrecht) over de feiten en fabels over vaccineren van zwangeren. 

Fadua el Bouazzaoui (directeur Voorlichters Gezondheid in Rotterdam) gaf tijdens het webinar tips over wat helpt in de voorlichting bij zwangeren met beperkte gezondheidsvaardigheden en dominee Pieter de Boer over wat helpt bij de voorlichting van zwangeren met een bepaalde geloofsovertuiging. Tot slot presenteert Karin Brandsma (projectmanager Maatschappelijke Ontwikkeling, GGD Rotterdam-Rijnmond) de beschikbare hulpmiddelen ter ondersteuning van counseling. 

Partners

De webinar werd georganiseerd vanuit het Regionaal Consortium Zwangerschap en Geboorte Zuidwest Nederland (een onderzoeksinfrastructuur en netwerk van ca 100 organisaties die samenwerken aan onderzoek, kennisontwikkeling en -disseminatie rondom zwangerschap en geboorte; Penvoerder & projectleiding Hogeschool Rotterdam in nauwe samenwerking met Erasmus MC) samen met het Regionaal Covid-19 Coördinatieteam Geboortezorgketen regio Zuidwest Nederland. 

Wil je het webinar terug kijken? klik dan hier.

Bron: Hogeschool Rotterdam

Pregnant

‹ News overview