Zorg in Eigen Leefomgeving 2021 - Call staat open!

Goed nieuws; de NWO missie call 2021 op missie I & II staat open! Interdisciplinaire publiek-private consortia kunnen nu financiering aanvragen gericht op technologische innovaties voor zorg in de eigen leefomgeving.

Waarvoor?

Het doel van deze call is het bijdragen aan de gezondheid en zelfredzaamheid van burgers en deze te bevorderen en behouden, door het verrichten van onderzoek dat is gericht op het doorontwikkelen, toepasbaar en effectief maken van technologie in de eigen leefomgeving die bijdraagt aan een gezonde leefstijl en aan het verplaatsen van zorg en ondersteuning naar de eigen leefomgeving.

Voor wie?

Vooraanmeldingen en volledige aanvragen worden ingediend door een hoofdaanvrager en één of meer medeaanvragers. Een aanvraag wordt opgesteld door een consortium, waarin naast de aanvragers ook andere deelnemers zijn betrokken. Naast de hoofd- en medeaanvrager(s) bestaat een consortium altijd uit twee of meer cofinanciers, mogelijk aangevuld met één of meer samenwerkingspartners.

Wat kun je aanvragen?

Voor een aanvraag in deze call for proposals kan minimaal € 850.000 en maximaal € 2.550.000 worden aangevraagd aan NWO-financiering. Daarmee financiert NWO maximaal 85% van de totale projectomvang; de rest van het projectbudget wordt ingebracht via de verplichte cofinanciering. NWO financiert nooit minder dan 50% van de totale projectomvang. Voor deze call zijn volgende modules aan te vragen: Personele kosten; Materiële kosten; Investeringen; Kennisbenutting; Internationalisering; Money follows Cooperation; Projectmanagement. De maximale looptijd van een project is zes jaar.

Interdisciplinaire matchmaking

Op 10 februari organiseert NWO een matchmakingbijeenkomst voor deze call. Het doel van de matchmakingsbijeenkomst is om onderzoekers uit verschillende typen onderzoeksgebieden én professionals uit publieke en private organisaties met interesse in het onderwerp ‘Zorg in eigen leefomgeving’ met elkaar in contact te brengen en elkaars behoeften en taal te leren kennen. De bijeenkomst beoogt nieuwe verbindingen te leggen en interdisciplinaire samenwerking te bevorderen om zo tot geïntegreerde onderzoeksvoorstellen van topkwaliteit te komen. Dit sluit aan bij de interdisciplinaire aanpak die binnen het KIC wordt gestimuleerd.

Deadlines

  • De deadline voor het indienen van vooraanmeldingen is 24 maart 2022, 14:00:00 CET
  • De deadline voor het indienen van volledige aanvragen is 22 september 2022, 14:00:00 CET

Beoordeling

Criteria
In deze call worden zowel vooraanmeldingen als volledige aanvragen beoordeeld aan de hand van de volgende vier beoordelingscriteria, en de daarbij behorende deelcriteria:

1. Probleemstelling en –analyse, bijdrage aan oplossing
2. Verwachte impact en route naar impact
3. Kwaliteit consortium
4. Kwaliteit onderzoek

Procedure
Vooraanmeldingen worden door de beoordelingscommissie beoordeeld. De beoordelingscommissie komt, eind mei 2022, voor elke vooraanmelding via een beoordelingsvergadering tot een niet-bindend positief of negatief advies met betrekking tot uitwerking tot volledige aanvraag. De beoordeling van volledige aanvragen vindt plaats door externe referenten. Vervolgens kunnen de aanvragers een weerwoord schrijven. De leden van de beoordelingscommissie beoordelen vervolgens individueel de voorstellen. De hoogst geprioriteerde consortia ontvangen vervolgens een uitnodiging voor het interview, dat in januari 2023 zal plaatsvinden. De beoordelingscommissie biedt haar advies ter besluitvorming aan de raad van bestuur van NWO aan. In maart 2023 stelt de raad van bestuur de definitieve beoordeling van de aanvragen vast.

Meer informatie kun je vinden op de website van NWO.

Bron: NWO

Writing

‹ News overview