Inschrijving Health Transformation School Open!

De Health Transformation School (HTS) gaat als trotse broer van de Health Innovation School van start met de verandering en transformatie van een systeem. De doelgroep is bij de Health Transformation School specifiek gericht op de regisseur of coördinator van een netwerk rondom gezondheid of preventie. Vanaf 2 augustus kun jij je inschrijven zodat je in november van start gaat met werken aan een gezonder en vitaler Nederland. Met lokale samenwerking en regionale netwerken als motor van transformatie.

Een gezonder en vitaler Nederland: dat is wat we allemaal willen. Met lokale samenwerking en regionale netwerken als motor van transformatie. Deze in werking zetten is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe doe je dat in je eigen omgeving? Wie heeft de regie? En welke beweging maken we gezamenlijk?

Sleutelfiguren in transormatie

Van de kop van Noord-Holland tot het zuidelijkste puntje in Limburg. Als we de kaart van Nederland aflopen zien we een grote variëteit aan lokale gezondheidsinitiatieven, -samenwerkingsverbanden en -regionetwerken. Met telkens wisselende gezondheidsvraagstukken, doelgroepen en beleidsspeerpunten. Waarbij ieder netwerk zich ook weer anders organiseert in termen van planning, samenwerking, leiderschap, besluitvorming, financiering, communicatie, etc.

De ‘regisseurs’ van een (gezondheids)netwerk spelen een cruciale rol om alle betrokken partijen op te lijnen en in dezelfde richting te laten bewegen. Van formele zorgorganisaties tot informele gebiedscollectieven. Ga er maar aan staan…

Om regionetwerken te helpen met deze uitdagingen én met en van elkaar te leren ondersteunen Alles is Gezondheid en iPH lokale sleutelfiguren, regionale coördinatoren en netwerkregisseurs in procesvoering en transformatie. Zoals we medeorganisator zijn van de Health Innovation School, zo gaan we met diverse partners waaronder Deloitte, De Juiste Zorg op de Juiste Plek en Health KIC aan de slag voor actiegericht leren over transformatie.

Wat kun je verwachten?

LogoOnder de vlag van ‘Health Transformation School’ bouwen we gezamenlijk een leeraanbod met de volgende ingrediënten:

  • Programma specifiek gericht op de complexe rol van netwerkregisseur.
  • Toegang tot inspiratie, doorleefde verhalen en praktijkvoorbeelden.
  • Methodiek op samenwerking en transformatie.
  • Peer-to-peer learning met mede-netwerkregisseurs (in het land).
  • Werkgroepjes die aan de slag gaan met je eigen casuïstiek.
  • Blended leeromgeving met professionele begeleiding en monitoring.
  • Natuurlijk ontwikkelen we dit graag samen: met andere bevlogen, ervaren,     kundige mensen.
  • Daarom voeren we begin 2021 gesprekken met lokale medestanders, co-ontwikkelaars, enthousiastelingen mogelijk eerste deelnemers van de eerste landelijke Health Transformation School.

Bekijk deze pdf voor meer informatie en meld je aan.

Heb je nog vragen en wil je meer weten, doe dan maandag 30 augustus om 14.00 uur zeker mee aan de openbare Summer Q&A over de Health Transformation School verzorgd door Karen van Ruiten, Joost Boerenkamp en Waldemar Hogerwaard. Klik hier voor meer informatie of klik hier om je in te schrijven voor de webinar en neem al je vragen mee. Wij beantwoorden ze graag en kijken ernaar uit je daar te zien.


Bron: Health Transformation School

Logo

‹ News overview